Actualitate

Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa Guvernului: „Pot să vă spun că eu am început să obosesc de minciunile astea”

Publicat: 30 mart. 2020

Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa Guvernului. Acesta a declarat că a obosit de minciunile ministrului care încearcă să acopere incompetența Guvernului.

„Am fost foarte atent la ce a spus domnul Dancă și pot să vă spun că eu am început să obosesc de minciunile astea. În primul rând, a spus că nu am așteptat noi să vedem varianta finală a ordonanței. Nu e așa, s-a dat o ordonanță. În urma scandalului din presă că se impune dobândă la dobândă s-a astăzi au modificat ordonanța. Din punctul nostru de vedere, aceasta are multe scăpări.

Am auzit la domnul Dancă faptul că banca va hotărî dacă ai fost afectat direct sau indirect, eu nu am auzit așa ceva în lume ca banca să mă analizeze pe mine dacă am fost afectat de o pandemie ca societate sau nu sunt afectat. Eu l-aș întreba pe domnul Dancă dacă Guvernul are în acest moment convenții cu băncile, ca să susțină tot ceea ce a spus dânsul. Normele sunt primul pas pe care trebuie să-l facă Ministerul de Finanțe, apoi trebuie încheiată convenția cu băncile și apoi putem vorbi de intrarea în normalitate.

Noi avem proiectul cu suspendarea dobânzilor depus înainte de a se da ordonanța și o să continuăm calea parlamentară. Cum să vină un funcționar de la bancă să analizeze dacă împrumutatu este sau nu afectat de pandemie? Toată lumea trebuie tratată în mod egal. Am auzit că s-a scos capitalizarea dobânzii la persoanele fizice care au puse garanții, nu s-a spus dacă s-a scos capitalizarea dobânzii și de la IMM-uri, încă așteptăm Ordonanța”, a declarat Marcel Ciolacu.
Comentarii
Adauga un comentariu