Actualitate

Marcel Ciolacu a vorbit despre intrarea la guvernare. Ce concesii au făcut social-democrații

Publicat: 22 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu a vorbit despre intrarea la guvernare. Ce concesii au făcut social-democrații
Marcel Ciolacu, liderul PSD, îi amenință pe membrii PNL

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat că a intrat în negocierile cu PNL şi UDMR lăsând toate orgoliile la o parte.”

Intrarea PSD în Guvern reprezintă garanția că veniturile românilor vor continua să crească”, spune liderul social democrat

„Le mulțumesc colegilor mei de partid că au dat dovadă de maturitate politică. Acum, intrăm într-o altă etapă. România trebuie stabilizată. PSD a negociat programe şi măsuri.

Scopul nostru a fost să impunem măsurile PSD în domeniile social, economic şi sanitar. Nu am intrat la guvernare punând alte condiţii.

Dacă nu ar fi fost acceptate aceste măsuri în programul de guvernare PSD nu ar fi acceptat. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile românilor vor continua să crească. Toate partidele care formează această coaliţie şi-au propus să avem anul viitor 7% din PIB pe investiții.

Avem obligația să ne asigurăm că acest Guvern va lua măsurile pentru a atrage mai mulţi bani europeni. Sunt măsuri care vor stabiliza România, astfel încât să avem o perspectivă de revenire la normalitate şi reconstrucție”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a confirmat că PSD a făcut o concesie când a acceptat oferta PSD de a intra la guvernare! Liderul PSD a dat asigurări că veniturile românilor vor continua să crească în 2022, iar viitorul executiv va aloca 7% din PIB pentru investiții.

”Am lăsat toate orgoliile deoparte. Am dat dovadă de maturitate politică. România trebuie stabilizată. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile vor crește. Anul viitor vom avea 7% din PIB pentru investiții. Acest guvern va lua măsuri pentru a atrage bani europeni. Avem măsuri care vor stabiliza România, pentru a reveni la normalitate și reconstrucție”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a clarificat decizia de a lăsa PNL să dea, pentru prima rotația, primul-ministru.

„Știu că o să mă întrebați de ce PSD nu a luat primul premierul la rotație deși eram îndreptățiți în urma alegerilor. PSD a decis că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcțiile. Acum PSD trebuie să guverneze pentru români și nu pentru funcții sau ministere cu bani.

PSD este cel mai stabil partid din România. îmi doresc ca și cellelate partide să dea dovadă de aceeasși dovadă de caracter”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Adauga un comentariu