National

Marcel Ciolacu: „Ajunge cu cinismul! Orban și Tătaru – dați-vă demisia”

Publicat: 16 nov. 2020
Marcel Ciolacu, președintele PSD propune amânarea alegerilor parlamentare 2020
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a cerut, luni, demisiile premierului Ludovic Orban și a ministrului sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț. Liderul PSD le cere acestora să nu paseze vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI și subliniază că medicii salvează vieți și trebuie să-și facă meseria și nu să fie hăituiți.

„Ajunge cu cinismul! Orban și Tătaru – dați-vă demisia dacă mai există vreun strop de compasiune față de familiile celor care au pierit în această tragedie. Nu pasați vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI pentru aberațiile voastre! Nu ei sunt vinovați pentru deciziile voastre aberante!

Medicii sunt cei care salvează vieți. NU voi! Ei trebuie ajutați să-și facă meseria, nu hăituiți!”, a transmis Marcel Ciolacu, prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Lucian Micu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, și-a dat demisia

Managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Lucian Micu, și-a anunță, luni, demisia: „Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica”. Acesta a adăugat că toate deciziile luate și acum și înainte de incendiu au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod „cât mai bun și eficient de pacienți. S-a dorit a fi bine”.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, în secția ATI COVID Piatra-Neamț în timp ce în secție se aflau 15 pacienți în stare critică, ventilați mecanic. În secţia ATI a Spitalului COVID erau 15 internati, iar bilanțul morților a ajuns la 11.

Adauga un comentariu