National

Marcel Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură: „Am strâns 202 de semnături“

Publicat: 26 iul. 2020
ALT=
Marcel Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură: „Am strâns 202 de semnături“

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, amenință cu moțiunea de cenzură. Liderul social democraților susține că nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului.

Marcel Ciolacu anunţă că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

Marcel Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură: Nu mai așteaptă ieșirea din starea de alertă

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

 „Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală“, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților consideră că liberalii nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVID-19 din România și că au afectat grav economia.

„Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum”, a zis Marcel Ciolacu.

Au strâns 202 semnături pentru moțiune

Președintele PSD a precizat că s-au strâns 202 semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură şi se arată sigur că Guvernul va cădea.

„Ne bazăm pe voturile PSD, deja am strâns 202 semnături, până La 233 avem discuţii cu toţi partenerii politici din Parlament. (…) Eu zic că, categoric, moţiunea va trece” a adăugat Ciolacu.

Acesta a precizat că unul dintre motivele invocate în textul moţiunii va fi legat de gestionarea epidemiei, pe lângă motivele legate de majorarea pensiilor şi a alocaţiilor copiilor.

Marcel Ciolacu îl acuză pe Victor Ponta de trădare

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, critică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, alianța Victor Ponta – Robert Negoiță.

Liderul social democraților susține că alianța anunțată astăzi de Pro România, partidul condus de fostul premier Victor Ponta, și Partidul Bucureşti 2020, formațiunea lansată de Robert Negoiță, primarul sectorului 3, îl va ajuta pe candidatul PNL și USR-Plus, Nicușor Dan.

„Așa-zisa alianță anunțată de Victor Ponta reprezintă un ajutor direct pentru Nicușor Dan la primăria Capitalei. Un om de stânga a ales să trădeze din nou valorile social-democrate și să facă jocurile PNL și ale președintelui Iohannis. Păcat”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul social democraților îi anunță, însă, pe Victor Ponta și Robert Negoiță că, în ciuda acestei alianțe, Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru primăria Capitalei.

„Le dau însă o veste proastă: Gabriela Firea îi va spulbera! Pentru că spre deosebire de cei care fac și desfac alianțe politice pe sub masă, Gabriela Firea a demonstrat că este interesată doar de oameni și de viața lor. Iar PSD o va sprijini în continuare”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu