Actualitate

Marcel Ciolacu, despre susținerea Guvernului Ciucă: „Prima propunere a PSD a fost să venim cu un Guvern de tehnocraţi” – VIDEO

Publicat: 28 oct. 2021
Marcel Ciolacu ține o conferință de presă
Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va deplasa la Palatul Cotroceni cu propunere de prim-ministru

Marcel Ciolacu, președintele PSD, face declarații în aceste momente cu privire la condițiile impuse pentru susținerea Guvernului Ciucă. De asemenea, social democratul a menționat că se vor organiza o serie se întâlniri pentru a găsi soluții necesare în contextul actual.

„În cursul zilei de ieri, aşa cum am promis, că oamenii politici o să facă un pas înapoi şi sub coordonarea dr. Alexandru Rafila vor avea loc mai multe consultări cu partenerii sociali, cei mai afectaţi de pandemie şi de criză energetică. Rafila va fi însoţit de medici şi specialişti din domeniu, să vedem măsurile care trebuiesc luate cât mai urgent. Nu-mi cereţi să comentez ceea ce a spus dr. Strainu Cercel. Specialiştii trebuie să găsească soluţiile cele mai bune. De aceea facem aceste întâlniri şi orice soluţie poate fi perfectibila. Atunci vom veni cu amendamentele cele mai bune. Sunt ferm convins că după aceste întâlniri, dr. Alexandru Rafila va ieşi şi va spune ce s-a discutat cu acei parteneri”, a menționat Marcel Ciolacu, președinte PSD.

Marcel Ciolacu, despre un Guvern tehnocrat

La sediul PSD, Marcel Ciolacu a transmis faptul că românii își pierd răbdare iar criza politică trebuie rezolvată. Deși inițial Partidul Social Democrat a propus un guvern de tehnocrați, specialiști în domeniu, astăzi, 28 octombrie 2021, a menționat că discută cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Reamintim faptul că Nicolae Ciucă trebuie să depună lista de miniștri și programul de guvernare până sâmbătă, 30 octombrie 2021.

„În ceea ce priveşte criză politică eu fac un apel la toţi liderii poltici cu reprezentare parlamentară în acest moment că deja întindem prea mult răbdarea romanilor şi este cazul că clasa politica să ia o decizie. Întotdeauna cea mai proastă decizie este când nu iei nicio decizie. Eu momentan am discuţii în continuare cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Trebuie să deblocăm această criză politică. Prima propunere a PSD a fost să venim cu un guvern de tehnocraţi, specialişti până la alegerile generale anticipate. Este o posibilitate şi nu trebuie exclusă. Eu iau în calcul tot ce este serios pentru deblocarea acestei crize. Nu condiţionez nimic. Vedeţi termenii i ncare vorbim în această dimineaţă sunt unii normali şi responsabili. Nu condiţionez pe nimeni, dar romanii încep să îşi piardă răbdare, iar oamenii politici trebuie să iasă decizii. Până sâmbătă este termenul că premierul desemnat să depună lista de miniştri”, a conchis Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână s-a publicat o listă cu numele luate în calcul pentru miniștrii Guvernului Nicolae Ciucă.

Premier: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Ministrul Sănătății: Nelu Tătaru

Ministrul Finanțelor: Dan Vîlceanu

Ministrul Educației: Sorin Cîmpeanu

Ministrul Transporturilor: Robert Sighiartău

Ministrul  Justiției: Cătălin Predoiu

Ministrul  de Interne: Lucian Bode

Ministrul  de Externe: Bogdan Aurescu

Ministrul Apărării: Rareș Bogdan

Ministrul  Energiei: Virgil Popescu

Ministrul Muncii: Raluca Turcan

Ministrul Mediului: Tanczos Barna

Ministrul Economiei: Florin Roman

Ministrul Sportului: Eduard Novak

Ministrul Culturii: Bogdan Gheorghiu

Ministrul Dezvoltării: Cseke Attila

 

Adauga un comentariu