National

Marcel Ciolacu, anunțul mult așteptat de cetățeni. Ce se va întâmpla cu salariile – VIDEO

Publicat: 02 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Marcel Ciolacu anunțul mult așteptat de cetățeni. Ce se va întâmpla cu salariile - VIDEO
Schimbare de planuri la Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, creşterea cu 10% a salariului minim, de la 3.000 lei la 3.300 lei brut pe lună, şi a precizat, totodată, că se renunţă la eliminarea excepţiilor de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru salariile din construcţii, agricultură şi industria alimentară, acestea urmând să rămână ca până în prezent, relatează Agerpres.
De asemenea, Ciolacu adăugat că a decis retragerea de pe ordinea de zi a ordonanţei care elimină excepţiile de la plata CASS în cazul salariilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară.

„Când va fi introdus CASS-ul nu va pierde nimeni la salariu”, a dat asigurări Ciolacu, luni, în fața presei.

Şedinţă anunţată de Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu spune că PNL și PSD vor discuta unul din cele mai fierbinți subiecte ale coaliției, listele comune cu candidați pentru alegerile din 2024. După ce o parte din membrii ambelor partide au dat semnale negative, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu par deciși să renunțe la idee.

„Nu am avut încă discuții în acest sens. Urmează să avem astăzi o ședință a coaliției”, a spus Ciolacu astăzi. În PNL a avut loc deja o primă demisie din cauza listelor comune. Parlamentarul Ben-Oni Ardelean a decis să părăsească formațiunea și să își facă propriul partid.

Schimbare de planuri la Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu mai dorește să solicite CCR să analizeze mai repede pachetul fiscal.

„E totuși o lege destul de stufoasă, nu aș vrea totuși să pun niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR. Pe mine în mod deosebit nu mă deranjează termenul de 18, pentru că marea majoritate a măsurilor oricum intră în vigoare de la 1 ianuarie, așa că în acest moment nu cred că acest termen este o problemă. Nu vreau să grăbim lucrurile”, a declarat premierul.

Șeful Guvernul afirmase sâmbătă, la Deva, că va face o solicitare către CCR „poate venim cu termenul mult mai devreme”.

Curtea Constituţională a României a stabilit că va dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR şi a Forţei Dreptei pe legea privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, act normativ pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul în Parlament.

Marcel Ciolacu: Nu mă deranjează termenul de 18 octombrie când CCR va discuta sesizarea privind măsurile fiscal-bugetare

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu este deranjat de termenul de 18 octombrie la care Curtea Constituţională urmează să discute sesizarea referitoare la proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

„E totuşi o lege destul de stufoasă. Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR. Pe mine în mod deosebit nu mă deranjează termenul de 18, pentru că marea majoritate a măsurilor oricum intră în vigoare de la 1 ianuarie. Aşa că, în acest moment, nu cred că acest termen de 18 e o problemă. (…) Nu vreau să grăbim lucrurile”, a afirmat Ciolacu, pentru presă, la Universitatea Politehnică Bucureşti.

El a reiterat că şi-ar dori ca legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

„Lucrăm deja. Deja ne-a dat Banca Mondială primul draft. A fost o discuţie tehnică între cei de la Ministerul Muncii şi Comisie, urmând să închidem legea, şi pe urmă să venim cu prima lectură. Eu îmi doresc foarte mult să intre în vigoare de la 1 ianuarie”, a precizat premierul.

Potrivit acestuia, s-au primit şi opiniile Comisiei Europene privind pensiile speciale.

„Au venit, au trimis care este părerea dânşilor şi, în acest moment, Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările la legea pensiilor în concordanţă cu decizia CCR”, a explicat liderul PSD.

Întrebat când va da o ordonanţă referitoare la industria alimentară, Marcel Ciolacu a precizat că va fi programată mai întâi o întâlnire cu partenerii sociali.

„După ce mă văd cu partenerii sociali. Cu o certitudine de sută la sută, când va fi introdus CASS-ul nu va pierde nimeni la salariu. Cred că asta e cel mai important”, a transmis el.

Comentarii
  • Salariul minim nu a crescut dimpotriva s- a micsorat, faceti un calcul!!!! Golanii astia ne cred foarte prosti! Bine ca imputitii de la guvern, tradatorii de tara, puzderia de parlamentari, neamurile si toata clica politica din administratie au minim de la 12.000 lei in sus plus indemnizatie de hrana , plus sporuri ca ei muncesc, plus vaucere. Faceti comparatie intre 2000 lei net salar minim si de la 12.000 lei lunar in sus pentru coruptii si trantorii care ne condamna la saracie, foame,moarte. Ei vor doar voturi de la noi, Nu voteaza nimeni PCR si PLM! Cica ne dau noua 300 lei salar marit, noua contribuabililor care le platim salariile putorilor slugilor tradatoare de la guvern dar ne iau 500 lei inapoi lunar ! Treziti- va toti romanii!

Adauga un comentariu