National

Marcel Ciolacu, declarații despre criza economică din România

Publicat: 11 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu declarații despre criza economică din România
Marcel Ciolacu consideră că România traversează o criză economică și că este pentru prima oară când Guvernul ia măsuri preventive

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre criza economică din România. Social democratul a transmis faptul că România traversează două crize simultan și că Guvernul va lua mai multe măsuri pentru a reduce din efectele negative.

Asta în condiţiile în care liderul PSD anunța implementarea unor vouchere în valoare de 50 de euro, odată la două luni, pentru persoanele aflate într-o situație financiară precară.

Ce spune Marcel Ciolacu despre criza economică din România

Marcel Ciolacu a vorbit despre criză economică din România și despre măsurile sociale pe care Guvernul le va lua. Șeful PSD explică faptul că Guvernul a anunțat măsurile pe care le va lua și care vor fi aplicate în curând

„Facem programul și fiecare ministru își face planul și calendarul. Am discutat. Aceste măsuri le-am discutat. E evident faptul că PSD a lucrat la multe dintre măsuri. Despre ce vorbim?”, a spus Ciolacu.

Vă aducem aminte faptul că Guvernul va lua mai multe decizii. De exemplu, pe lângă voucherele de 50 de euro, Executivul plănuiește acordarea de vouchere pentru copii dar și prelungirea şomajului tehnic. O altă măsură adoptată de guvernanți a fost continuarea plafonării prețurilor la gaze naturale și energie electrică. Ultimele măsuri despre care am adus aminte sunt luate de la 1 aprilie dar nu acoperă 100% din populație. Vorbim despre un plafon maximal de consum de gaze naturale care beneficează de plafonarea prețurilor. Plafonul se regăseşte atât la persoanele fizice cât și la cele juridice, adică la firme.

Cu regret o spun a fost o liberalizare haotică a prețurilor la energie, acum se intervine pe efecte. A venit și creșterea prețurilor generată de război, România fiind țara cu cea mai mare graniță cu Ucraina. Sunt niște crize suprapuse, dar important este că se iau măsuri. Este pentru prima oară când Guvernul acționează preventiv, când ne gândim la problemele viitoare. a mai transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu are o relație bună cu premierul Nicolae Ciucă

Întrebat, în continuarea declarațiilor despre ce relaţie are cu noul președinte al PNL, Marcel Ciolacu a transmis că l-a felicitat pe premierul Nicolae Ciucă și că actuala coaliție funcționează. Comunicarea cu premierul este una eficientă şi care stă la baza bunei activități a Guvernului:

„Am avut o comunicare bună cu premierul. Azi am vorbit de două ori la telefon. Deci momentan funcționează. Important e să avem un Guvern și o coaliție eficientă”, a conchis Ciolacu.

Revenind la problemele politice, recent, Theodor Stolojan a transmis că actuala coaliție trebuie să funcționeze cel puţin până în 2026 atunci când se termină implementarea PNRR. Europarlamentarul consideră că este imperios necesar că România să atragă cât mai multe fonduri europene de care să beneficieze populația. Desigur, au fost momente în care coaliția dădea semne că s-ar destrăma, mai ales în contextul în care Florin Cîțu critica public activitatea mai multor miniștri social democrați.

Așadar, faptul că Marcel Ciolacu consideră că România traversează o criză economică este dublat și de părerile specialiștilor care au arătat în repetate rânduri că există scumpiri mari în rândul alimentelor dar și în alte sectoare.

Adauga un comentariu