Actualitate

Marcel Ciolacu, despre demiterea lui Klaus Iohannis: „Trebuie să avem majoritate“

Publicat: 17 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre inițiativa AUR, de demitere a președintelui Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a declarat că o astfel de procedură nu este oportună în acest moment și că nu a discutat cu George Simion despre așa ceva.

„Nu am discutat nici oficial, nici neoficial cu domnul Simion. Am avut discuţii cu domnul preşedinte Simion ca şi colegi. Am înţeles de la el că o să ne susţină moţiunea simplă împotriva lui domnul Vlad Voiculescu. Tot grupul AUR este format din parlamnetari noi. Liderii de grup am înţeles că au comunicare şi la Senat şi la Cameră. Totuşi, dorim să vedem foarte exact traseul pe care şi-l doresc să îl parcurgă cei de la AUR. Ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari și momentan domnul Simion nu are o treime din Parlament, PSD are. Ca să ai un demers care să meargă până la capăt trebuie să ai majoritate, în acest moment PSD și formațiunea AUR nu au majoritate“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „I-aș propune domnului Simion să depunem o moțiune de cenzură“

Liderul social democrat susține că nu poate iniția și nici susține demiterea președintelui atâta timp cât nu are majoritate în Parlament. În plus, acesta crede că situația economică și pandemia de coronavirus nu reprezintă un context propice unei asemenea inițiative.

„Nu cred că în acest moment este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a domnului președinte Klaus Iohannis. Și de pandemie, și de criza economică, și de contextul internațional și de faptul că a trecut o perioadă mult prea mică de la alegeri. I-aș propune domnului Simion să depunem o moțiune de cenzură. E mai oportună schimbarea Guvernului decât suspendarea președintelui”, a spus Marcel Ciolacu.

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept“

Referitor la instituția Avocatului Poporului, liderul PSD a opinat că se va opune schimbării Renatei Weber și amenință că va ataca decizia la CCR dacă Guvernul Coaliției de Dreapta va face această mișcare.

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liberalii sunt hotărâți să o dea jos pe Renate Weber

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunţat că Parlamentul a demarat procedura de revocare a Renatei Weber.

„Am demarat procedura privind la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare PNL. Solicitarea formulată în legislatura trecută nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. BPR au refuzat să urmeze procedurile din legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare”, a spus liderul liberal Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor precizează că la bază se află atât sesizarea grupurilor parlamentare ale PNL, cât şi o sesizare depusă de deputatul liberal Florin Roman, care a fost însuşită de grupurile USR PLUS şi PNL.

Adauga un comentariu