National

Marcel Ciolacu, despre eșecul moțiunii de cenzură: „A fost o strategie de a nu se crea cvorum”

Publicat: 31 aug. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Marcel Ciolacu spune că președintele Klaus Iohannis s-a transformat într-un agent electoral al PNL

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a vorbit în această seară despre cauzele care au produs ratarea moțiunii de cenzură din Parlament. Acesta consideră că la baza acestui eșec a stat o strategie pentru a nu se crea cvorum. De asemenea acesta a amenințat cu excluderea din partid a celor care au condus la acest rezultat neașteptat.

„A fost o strategie de a nu se crea cvorum. A fost un joc democrativ, va fi programată pentru vot. În acest moment, 5 parlamentari PSD nu au participat pentru crearea cvorumului. Am trei colegi cu adevărat care s-au îmbolnăvit subit.

Astăzi n-a mai existat gri în parlament, ci doar alb și negru, cei care susțin Guvernul și cei care nu susțin.

Eu sunt dezamăgit de colegii mei. Mâine voi supune votului excluderea lor.

Depun moțiune de cenzură pentru a face blat?! Mult huliții oameni ai lui Dragnea au salvat astăzi Guvernul”, a spus Marcel Ciolacu.

Partidul Social Democrat renunță la moțiunea de cenzură?

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat luni, după suspendarea ședinței în care trebuia votată moțiunea de cenzură din lipsă de cvorum, că social democrații nu mai iau în calcul să voteze moțiunea în sesiunea ordinară care va începe marți, 1 septembrie. Anterior, președintele PSD declara că partidul va lua o decizie zilele următoare dacă va depune o nouă moțiune în sesiunea ordinară sau dacă va încerca să supună la vot moțiunea deja depusă.

„Tocmai ce am depășit o zi în care nu s-a reușit dezbatere moțiunii. Cred că despre a discuta de o nouă moțiune este mult prea devreme. Avem această moțiune depusă în sesiune extraordinară, sesiune care se încheie astăzi. Sesiunea ordinară va începe mâine, nu găsesc oportun ca această moțiune să fie dezbătută într-o altă sesiune. Este punctul meu de vedere, cred că în acest moment nu mai este oportună o discuție pe această moțiune”, a declarat liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Comitetul Politic Naţional al PSD se va reuni pentru a lua o decizie în legătură cu moțiunea de cenzură

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în maximum două zile se va reuni Comitetul Politic Naţional al partidului şi se va lua o decizie politică în legătură cu paşii ce trebuie urmaţi pe tema moţiunii de cenzură, care nu a putut fi dezbătută şi votată luni din lipsă de cvorum, adăugând că moţiunea nu va fi retrasă.

„Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară. Intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune”, a declarat Ciolacu.

Ludovic Orban a precizat că dacă votul moțiunii va fi reprogramat în sesiunea parlamentară ordinară, care începe marți, ia în calcul să depună o nouă contestație la CCR.

Ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

Adauga un comentariu