Actualitate

Marcel Ciolacu, despre Guvernarea liberală: „Compromite grav educația copiilor! Ţine școlile închise, invers față de restul Europei“

Publicat: 01 nov. 2020
Marcel Ciolacu ține o conferință de presă
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a trasnmis astăzi, 1 noiembrie, despre Guvernarea liberal, pe care o acuză că ar compromite grav educația copiilor. Marcel Ciolacu susține că Guvernarea Iohannis-Orban ține școlile închise, invers față de restul Europei civilizate, dar le va deschide din nou pe 6 decembrie, când vor fi alegerile parlamentare, a spus, duminică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Școli deschise pentru copii, nu doar pentru alegeri!

Guvernarea Iohannis-Orban ține școlile închise, total invers față de restul Europei civilizate. Dar le va deschide din nou pe 6 decembrie, când le vor transforma în secții de votare.

Nu au avut niciun plan pentru elevi. Nu au luat nicio măsură. Nu au pregătit sistemul de învățământ on-line. Nu au testat profesorii și elevii. În schimb, din nepricepere, lașitate și dezinteres total compromit grav educația copiilor!

Epidemia crește galopant, dar nu din cauza școlilor. O spun toți specialiștii. O recunosc până și politrucii din Guvernul PNL! Cu toate acestea, au decis ca școlile să fie închise în continuare.

Marcel Ciolacu: „Soluția corectă este cea propusă repetat de PSD“

Liderul social democrat este de părere că singura soluție normală este deschiderea școlilor și ănvățământul față în față.

„Soluția corectă este cea propusă repetat de PSD. Testarea rapidă a copiilor și a profesorilor, acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi și continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși. Cursurile on-line, așa cum sunt gândite de acest guvern incompetent, sunt o glumă! Proastă! Deschideți școlile, nu sacrificați educația copiilor!”, este mesajul, transmis, duminică, de șeful social-democraților, Marcel Ciolacu.

PSD: „„Pentru PNL, şcolile sunt doar secţii de votare!“

Reprezentanții PSD a acuză Guvernul Orban de decizii haotice. Într-o postare pe pagina de Facebook a social democraților, aceștia susțin că „din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi, PNL a scăpat pandemia de sub control”. „Pentru PNL, şcolile sunt doar secţii de votare”, afirmă social-democraţii care cer din nou redeschiderea şcolilor.

„Din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi, PNL a scăpat pandemia de sub control, a pus economia la pământ şi a lăsat bolnavii cronici fără acces la tratamente.  Guvernul Dreptei Unite loveşte acum şi în viitorul României şi le refuză copiilor dreptul la educaţie, ţinând şcolile închise. Puşi în faţa realităţii, miniştrii Tătaru şi Anisie recunosc că prezenţa copiilor la şcoală nu creşte numărul de infectări, dar… nu fac nimic pentru a le redeschide. Pentru alegeri sacrifică inclusiv viitorul copiilor noştri”, au scris, duminică, pe Facebook, reprezentanţii PSD.

Ludovic Orban nu consideră că orele de curs ar trebui să se facă în mod fizic

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, în acest moment, nu vede ”un motiv foarte serios” de schimbare a sistemului în baza căruia se desfăşoară cursurile şcolare stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

„De la începerea anului şcolar am luat o decizie, care este o decizie care a fost fundamentată pe părerile specialiştilor, că în funcţie de nivelul de răspândire a virusului în comunitate, şcolile pot să funcţioneze, în clasă, jumătate în clasă – jumătate online său integral online, când se depăşeşte rata de 3 la mie. Acest sistem l-am folosit. Din punctul meu de vedere, nu văd, în momentul de faţă, un motiv foarte serios ca să schimbăm acest sistem.

Deşi, vă spun, m-am exprimat public, copilul, la şcoală, este protejat pentru că se află sub supravegherea cadrului didactic, poartă mască, chiar şi în pauză cadrele didactice au obligaţia să-l supravegheze cum se joacă. (…) Deci, în principiu, e în regulă, dar am ţinut cont de părerea specialiştilor şi am hotărât acest sistem de deschidere”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Comentarii
  • E comprometată gata, moncher, numai că nu ai băgat matale de seamă. E compromisă din momentul în care ați politizat Educația, cu tot soiul de politruci împuțâți. Huooooooooo !

  • La Iasi de multa vreme s-a depasit acest 3 la mie dar fiecare si-a salvat familia prin trecerea invatamantului in scenariul rosu : Iohannis si-a protejat nevasta , Turcan copilul , Orban copilul si toti ceilalti din Ardeal ! Au ramas prostii si mamaligile din Iasi sa expuna pe elevi si pe profesori .Ciolacu nenorocit ce esti timp de 30 de ani toate guvernarile au subfinantat invatamantul (Nastase , Basescu , Ponta, etc) si acum cand mor cate 100de oameni in 24 de ore te ingrijoreaza educatia ! In Iasi CEPOI , ALEXA si CHIRICA au primit comanda politica clara de la Iohannis si ORBAN sa legitimeze acele blestemate de alegeri de pe 06.12. .Acestia in orice moment pot fi santajati cu puscaria daca nu executa .In ultima vreme si Dorobat sta cuminte deoarece nu stiu ce dosar ar avea .In Iasi Cepoi nu publica cinstit cate cazuri sunt in realitate si cate teste se fac si cate decese . Ca sa nu se depaseasca acea cifra de 3 la mie Cepoi scoate cazurile numeroase din focare . Cei din Ardeal au inclus si infectarile din focare si au testat foarte mult in comparatie cu Iasul . Deasemenea Ciolacu , copiii asimtomatici in general omoara profesorii mai in varsta ,ei sunt sageti .In tarile dezvoltate copiii si profesorii sunt testati frecvent ,apoi sunt lasati in activitate . Toti pozitivii sunt retrasi din colectivitate .Toti din PNL sustinuti de Iohannis si-au scos copiiii din zona de pericol(vezi Ardealul) pana la alegeri !

Adauga un comentariu