Actualitate

Marcel Ciolacu, despre Guvernul Orban: „Guvernaţi, nu mai furaţi!”

Publicat: 06 iul. 2020
ALT=
Marcel Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură: „Am strâns 202 de semnături“

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta i-a acuzat pe membrii Executivului de dezinteres, furt, nepotisme etc. Marcel Ciolacu consideră că activitatea din ultimele luni a acestora nu a fost realizată în interesul cetățenilor. De asemenea acesta a afirmat că Ludovic Orban a profitat de situația generată de pandemia de coronavirus pentru ”a-şi îndestula prietenii politici”. Alte interese ale acestuia ar fi fost banii și distrugerea economiei.

”Domnule premier, aş vrea să vă reamintesc că la iniţiativa PSD am făcut un amendament la starea de alertă pe regulamentul Curţii de Conturi şi al Camerei Deputaţilor, Curtea de Conturi face controale în toate administraţiile publice centrale sau locale, indiferent de culoarea politică. Mai mult, Curtea de Conturi a solicitat o prelungire de 15 zile. În Parlament nu a fost modificat niciodată Codul penal, iar CCR e o instituţie care face parte din statul de drept, pe care o atacaţi zilnic (…) Domnule Orban, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: ‘Guvernaţi, nu mai furaţi!’. Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici.

«Mişcarea infracţională PNL trebuia să funcţioneze»

Aţi sfidat, pur şi simplu, suferinţa românilor. Aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră, personal, nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani. Aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. E suficient să deschideţi orice ziar sau post TV, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA. Sunt suficiente exemple care vă pot trimite colegii politici cel puţin trei ani la puşcărie (…) Acel butic era paravan pentru primul tun liberal dat în pandemie.

Contractele fără licitaţie se succedau unul după altul. Sute de milioane de euro pentru prietenii liberali. Ştiaţi foarte bine că sunt probleme, dar nu a contat că aţi adus măşti cu probleme. Niciodată scopul nu a fost protecţia oamenilor, ci îmbogăţirea clientelei PNL. Nu a mai contact că şi medicilor le-aţi dat echipamente proaste. Mişcarea infracţională PNL trebuia să funcţioneze. Banul trebuia să circule de la bugetul de stat în buzunarele prietenilor dvs. Românii trebuie să ştie ce legături aveţi cu scandalul de la Unifarm. Degeaba încercaţi să vă deziceţi. Aţi fost unul dintre cei care l-a lăudat constant pe directorul Unifarm pentru transparenţă.

«Fiecare va trebui să răspundă, inclusiv preşedintele Iohannis»

Acum nu îl mai cunoaşteţi? (…) Nu vă ascundeţi după scuze penibile! Aveţi curajul să veniţi la microfon şi să recunoaşteţi aceste lucruri” Aţi fi continuat nestingherit să daţi tunuri dacă PSD nu v-ar fi oprit aici, în Parlament. Vă asigur că va scoate la iveală comisia de anchetă toate neregulile comise şi vor fi trimise la Parchet. Nimeni nu se poate spăla pe mâini de ceea ce a făcut deja acest Guvern, de distrugerea economiei, de suferinţele românilor lăsaţi în afara spitalelor. Fiecare va trebui să răspundă, inclusiv preşedintele Iohannis.

Preşedintele e la fel de vinovat ca cel pe care l-a pus în fruntea Guvernului. Se strânge laţul, domnule Orban şi nu vă imaginaţi cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria. Acest Guvern trebuie să plece. PSD va depunde o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. Cine nu votează moţiunea înseamnă că e părtaş la jaful PNL”, a decclarat Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • Domnule Ciolacu , asta nu e politica pt. binele poporului asta este mahala politica! nu aduceti nimic bun aruncand vorbe in vant! Mai sunt si oameni cu scaun la cap care nu pot mistui toate ineptiile voastre!

  • Cu atitudinea si tinuta lui,ciolacu,{nicidecum domnul}ar trebui trimis la locurile de unde a emigrat neamul lui,in India primitiva,acolo ar fi potrivit pt un post de bulibasa,sau pentru postul de sef al staborului.”Politicianul” colacu,face de ocara Romania si partidul al carui sef interimar este.Oameni buni.psd-isti cu onoare, din ce casa{a se citi CORT] ati reusit sa-l scoateti?

  • Lui kurtos ciolacu ii e ciuda ca nu mai pot fura si ei,momentan,la cum se lasa cu alegerile la toamna se poate chiar pe o durata mai mare.Ati promis spitale,autostrazi vai mama voastra ,lumea nu-i prosta,pe cei care-i pacaleati cu galeata si uleiul multi nu mai sant.Trebuia sa va restructurati de mult,electoratul caruia va adresati,devine din ce in ce mai putin.

Adauga un comentariu