Actualitate

Marcel Ciolacu, despre petiția lansată de PSD: „Drepturi egale pentru lucrătorii români din Uniunea Europeană”

Publicat: 23 mai 2020

Marcel Ciolacu, liderul interimar al Partidului Social Democrat, a postat pe o rețea de socializare o petiție a partidului pe care îl reprezintă. Se solicită drepturi egale pentru lucrătorii români din Uniunea Europeană.

„DREPTURI EGALE pentru lucrătorii români din Uniunea Europeană! SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA prin care cerem sprijinul Parlamentului European pentru:

✅ Respectarea legislației europene în materie de muncă, protecție socială și medicală
✅ Asigurarea pentru lucrătorii români a acelorași drepturi precum cei din UE

⚠️ În ultima perioadă, în contextul COVID-19, un număr important de lucrători români au fost transportați în diferite state membre ale Uniunii Europene pentru efectuarea unor munci sezoniere sau activități de tip social în baza unor acorduri bilaterale agreate între respectivele țări și Guvernul României. Acorduri care depășesc cadrul de reglementare european privind libera circulație și dreptul la muncă în spațiul european.

❗Din nefericire, în aceste cazuri, Guvernul #PNL nu a prevăzut măsurile adecvate de protecție socială sau medicală absolut necesare în contextul crizei actuale. Lipsa de implicare a guvernanților a condus la situații în care lucrătorii români au fost supuși unor riscuri care contravin reglementărilor naționale privind protecția lucrătorilor și a condițiilor de distanțare socială.”, a spus Marcel Ciolacu.

 
Adauga un comentariu