Actualitate

Marcel Ciolacu, despre redeschiderea școlilor: „Guvernul a adus haosul în școli“

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu despre redeschiderea școlilor Guvernul a adus haosul în școli
Mesajul transmis de Marcel Ciolacu elevilor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, scrie, luni, 8 februarie, pe pagina sa de Facebook, despre redeschiderea școlilor.

Liderul social democrat consideră că actualul Guvern a adus haos în școlile de-abia redeschise prin bâlbe și reglementări absurde. Marcel Ciolacu le cere elevilor să predea o lecție Guvernului și să arate că viitorul înseamnă implicare și responsabilitate.

„Mult succes tuturor elevilor, studenților și profesorilor!

Chiar dacă actualii guvernanți au adus haosul în #școlile redeschise prin reglementări absurde și rupte de realitate, prin bâlbe, reveniri și supra-reveniri asupra normelor ce trebuie respectate, fiți voi așa cum nu au putut fi ei: #responsabili! Respectați măsurile sanitare!

Arătați-le că viitorul înseamnă implicare și responsabilitate, nu certuri, confuzie și incoerență!”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu solicită prioritizarea vaccinării profesorilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că prima dată ar fi trebuit vaccinaţi profesorii în cea de-a doua etapă de vaccinare, el criticând decizia de a vaccina alte categorii de personal.

Marcel Ciolacu critică faptul că profesorii sunt în ultima grupă de vaccinare şi susţine că aceştia ar fi trebui să fie incluşi în categoriile care să aibă prioritate în a doua etapă de vaccinare, în condițiile în care numărul de doze de vaccin primit de Românai este mult mai mic decât numărul persoanelor care vor să se vaccineze.

„Deschid iar şcolile, nu sunt vaccinaţi profesorii şi veţi vedea foarte multe şcoli vor fi închise, vor intra în acel semafor de scenarii. E o incapacitate a Guvernului, fostul Guvern Orban, de a organiza să funcţioneze şcolile. Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în toamnă, dar şcolile se deschid, este o incoerenţă. Nu sunt în stare să aibă un plan transparent şi  informare publică. Românii doresc să se vaccineze şi nu pot, nu pot să acceseze platforma”, a spus Marcel Ciolacu, liderul social democrat.

Sorin Cîmpeanu: „Personalul din învățământ va avea o prioritate la vaccinare“

Și ministrul Educației își dorește ca profesorii să se poată vaccina cât mai repede în momentul în care vor fi disponibile vaccinuri anti-COVID-19.

„Personalul are stabilită deja o prioritate sistemică de îndată ce vom avea doze de vaccin suficiente. În sistemul de învățământ dorința de vaccinare a fost mult mai mare decât putința, înțelegând numărul de doze de vaccin. De la finalul acestei luni sunt convins că situația se va rezolva, iar personalul din învățământ va avea o prioritate la vaccinare conformă cu prioritatea spunem cu toții că o acordăm școlii și viitorului acestei țări”“, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Probleme cu distanțarea fizică sunt în mijloacele de transport“

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, consideră că problemele legate de distanțarea socială sunt întâlnite mai degrabă în mijloacele de transport în comun decât în clase.

„Distanțarea minimă recomandată este de minim un metru. Pentru a nu bloca întreg procesul am precizat în ordinul comun de ministru Educație – Sănătate că acolo unde nu este posibil se vor face eforturi pentru a se asigura distanța maxim posibilă. Aș vrea să vă spun că în școli nu s-au identificat focare, mai degrabă sunt probleme cu distanțarea fizică în mijloacele de transport în comun, spre exemplu, decât în școli”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu