National

Marcel Ciolacu, despre rotaţia premierilor: „Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai”

Publicat: 05 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu despre rotaţia premierilor Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai
Marcel Ciolacu, despre rotaţia premierilor: „Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară, la Antena 3 CNN, că nu ştie dacă rotaţia premierilor va fi exact pe data de 25 mai.

Marcel Ciolacu spune că rotația premierilor va avea loc, însă nu ştie dacă se va întâmpla exact pe 25 mai.

„Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai și e corect să fie așa, pentru că am făcut o analiză împreună cu primul ministru, cu ministrul fondurilor, cred că prioritatea 1 este atât pentru Executiv, cât și pentru legislativ – jaloanele PNRR”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu nu crede că Iohannis ar putea să fie împotriva acestei rotaţii

Potrivit liderului PSD, nu trebuie perturbată sub nicio formă activitatea Guvernului și a Parlamentului.

Întrebat ce mize sunt în afară de schimbarea premierului, Marcel Ciolacu a spus că în această rotație „cea mai importantă miză este să avem și în viitor un guvern în care românii să aibă încredere”.

Liderul PSD a mai spus că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis ar putea să fie împotriva acestei rotaţii.

Schimbul MT-MIPE ar putea să nu mai aibă loc

Liderul PSD ar dori ca unii miniștri să rămână pe poziții, în ciuda protocolului care prevede un schimb între partid.

„Sunt prevăzute patru schimbări în acord politic, pe care o să le discutăm. Cred că vom pleca cu toții de la o idee corectă. Nu țin neapărat să rămână Ministerul Transporturilor la PSD, dar sunt doi miniștri care s-au remarcat: Marcel Boloș, la MIPE, care a făcut minuni într-o perioadă scurtă, și Sorin Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-a semnat în ultimii 10 ani și va avea o execuție foarte bună. Amândoi sunt lăudați și de organismele internaționale”, a mai declarat Ciolacu.

Recomandare „fără prietenie” pentru Virgil Popescu

Întrebat dacă Virgil Popescu ar trebui să se regăsească în viitorul guvern, Ciolacu a precizat: „Cred că domnului Virgil Popescu îi recomand, nu pot să spun cu prietenie, dar ca și coleg în Parlament, să închidă anumită lucruri, să dea explicații.”

Ciolacu i-a reproșat lui Virgil Popescu și modul în care a negociat chestiunea taxei de solidaritate cu Comisia Europeană.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a preciat că „nu este exclus ca PSD să ceară Ministerul Energiei” cu ocazia rotativei. „Sunt ferm convins că și domnul Nicolae Ciucă își dorește să avem o guvernare eficientă”, a mai declarat președintele PSD.

Adauga un comentariu