Actualitate

Marcel Ciolacu, două moţiuni de cenzură. Sunt vizaţi doi miniştri – LIVE VIDEO

Publicat: 28 apr. 2020
Marcel Ciolacu arată cu mâinile
Marcel Ciolacu, în campanie electorală la Iași

Marcel Ciolacu a făcut anunțul momentului în plină pandemia de COVID-19.

Liderul interimar al Partidului Social Democrat a anunțat că partidul va depune două moțiuni simple, la adresă a doi miniștri.

Florin Cîțu și Adrian Oros sunt vizați de două moțiuni simple inițiate de social-democrați.

Cei doi miniștri, al Finanțelor și al Agriculturii, vor trebui să dea explicații în Parlament, după criticile aduse de PSD.

„Vom depune două moțiuni simple la Camera Deputaților, la Senat, în ceea ce-l privește pe dl ministru Cîțu și dl ministru Oros. Ținând cont că dl Cîțu a mai trecut prin această procedură la Senat, de data aceasta o să depunem la Camera Deputaților astfel încât să fie evident faptul că toate forțele politice, în afară de PNL, nu mai doresc să aibă de-a face cu un asemenea ministru. Îl rog public pe dl ministru Cîțu să înceteze toate minciunile din spațiul public. Nu are nicio legătură o moțiune simplă cu nu știu ce site cu OZN-uri și extratereştrii din creierul dânsului”, a spus Ciolacu.

De asemenea, liderul menționează că Primăriile și Consiile Județene vor intra în colaps financiar.

„Nu este prima oară când spun, minciuna Guvernului Orban, fala prin care se luptă în această pandemie, Guvernul neținând cont de faptul că toată lupta a fost dusă în principal de către administrațiile locale. Începând cu data de 1 iunie, cel târziu 1 iulie, Consiliile Județene și marile Primării de Municipiu vor intra în colaps financiar. Nu vor mai exista bani nici pentru spitale și nici pentru protecția copilului. Au fost impuse prin Ordonanțe Militare o sumedenie de atribuții către administrațiile locale, nesusținute financiar de către Guvernul României”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la sediul PSD.

„Cheltuielile suportate de toate autoritatile locale din tara (pentru lupta cu epidemia), indiferent de culoare politica, ajung la 500 de milioane. Banii primiti de la Guvern au fost de 17 milioane de lei. Nu este prima oara cand spun de minciuna Guvernului  Orban legat de fala cu care se lupta cu aceasta epidemiei, netinand cont Guvernul ca lupta ( cu coronavirusul) a fost dusa in principal de administratiile locale. Incepand cu 1 iunie, 1 iulie, CJ si marile municipii vor intra in colaps finacniar, nu vor mai exista bani nici pentru spitale si nici pentru protectia copilului. Impreuna cu grupurile parlamentare vom veni cu amendament la rectificarea bugetara”, a declarat Ciolacu.

Adauga un comentariu