Actualitate

Marcel Ciolacu, după criza de la Guvern: „A fost de fapt o criză de pubertate politică”

Publicat: 21 apr. 2021
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un inventar al problemelor cu care s-a confruntat România în pandemie şi a comentat modul în care coaliţia de guvernare îşi va exercita atribuțiile politice conform acordului semnat, după două zile de negocieri

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un inventar al problemelor cu care s-a confruntat România în pandemie şi a comentat modul în care coaliţia de guvernare îşi va exercita atribuțiile politice conform acordului semnat, după două zile de negocieri.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a apreciat că toată această criză politică nu a făcut decât să amplifice problemele în care se află România şi acuză guvernarea că „au pus orgoliile personale mai presus decât interesele românilor și a companiilor românești”.

„Am avut cel mai mare număr de decese COVID-19 de la începutul pandemiei mai mult din cauza acestei absurde  crizei politice românii au plătit și economic.

Avem cea mai mare creștere euro și cea mai mare datorită publică din ultimii 30 de ani. În această săptămână România a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în plină pandemie, când spitalele și secțiile ATI au rămas fără bani.Toate aceste costuri nu au fost plătite mici de Cîţu, nici de Barna, nici de Orban. Toate aceste costuri au fost plătite de către români și de către companiile economice din România”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „A fost de fapt o criză de pubertate politică”

„A fost de fapt o criză de pubertate politică. Am avut de a face cu niște partide politice imature care au pus orgoliile personale mai presus decât interesele românilor și a companiilor românești. Singura schimbare notabilă a fost faptul că prerogativele conferite de constituție primului ministru au fost schimbate cu un acord al unei coaliții.

Cu alte cuvinte din acest moment așa a zisul prim-ministru Cîțu a devenit „pisicîțu” pentru că înainte de a semna ceva, va trebui să răsfoiască acordul coaliției să vadă dacă are voie sau nu are voie. În cazul în care nu are voie va trebui să sune toți președinții de partid să îi roage frumos să îi dea voie să semneze”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre primirea lui Liviu Dragnea din nou în PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, după ce Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare condiţionată şi ar putea ieşi din închisoare în această vară, că „nu-şi are rostul în acest moment” o discuţie despre revenirea în partid a fostului său lider. Ciolacu s-a numărat printre semnatarii scrisorii anti-Dragnea din 2018.

Întrebat dacă Liviu Dragnea mai are loc în PSD, după ce liderul CN al partidului, Vasile Dîncu, a afirmat că orice persoană care şi-a ispăşit pedeapsa poate să revendice un loc în PSD:

„Presupun că dl Dîncu se referea juridic. Haideţi să vedem, e dreptul constituţional al dlui Liviu Dragnea să ceară liberarea condiţionată. Să lăsăm lucrurile să…Nu cunosc ce prevede condamnarea dlui Dragnea, cât timp durează interdicţiile cetăţeneşti, cât nu are voie să facă politică dacă exista aşa ceva. Este o discuţie care nu-şi are rostul în acest moment”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a spus că ar putea să-l contacteze pe Liviu Dragnea, când va ieşi din închisoare, ‘ca om’ nu ca preşedinte de partid.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, anunță Antena3. Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 27 mai 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

De asemenea, Judecătoria Sectorului 5 urmează să analizeze cererea sa de liberare condiționată pe data de 27 aprilie. Decizia judecătoriei nu va fi însă definitivă, ci va putea fi contestată.

 

Comentarii
  • Dragneasa rămână in pușcărie. Dacă iese și se apuca de intrigaraie cu Codrin Ștefănescu și altii de teapa ăstuia,i seva deschide un nou proces și tot nu va putea schimba cursul PSD. Iar bărbuță din foto va avea soarta trădătorilor,inclusiv uitarea. Noi ceilalți,săraci,sărmani,cu banii luați și iubiți de Raluca vom lua drumul cimitirelor. Doamne ferește!

Adauga un comentariu