Actualitate

Marcel Ciolacu elimină de pe lista pentru Consiliul General consilieri puși de Gabriela Firea. Printre cei excluși se numără și Daniel Pancu

Publicat: 08 oct. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a decis să elimine de pe lista pentru Consiliul General consilieri puși de Gabriela Firea, potrivit unor surse din PSD. Propunerile controversate de pe lista PSD pentru Consiliul General al Municipiului București vor fi retrase. Printre cei propuși de Gabriela Firea pe lista CGMB, forțați să renunțe la mandatul câștigat pe 27 septembrie sunt fostul premier Petre Roman și Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

De pe listă va fi retras și fostul antrenor al echipei naționale de fotbal, Anghel Iordnăescu. Fostul fotbalist și actual antrenor al Politehnicii Iași, Daniel Pancu, și antrenorul Cornel Dinu renunță și ei la mandatul de consilier general.

Lista este „curățată” de conducerea PSD, care vrea să se distanțeze de numele controversate care se regăsesc pe ea. Înainte de alegeri, conducerea centrală a decis să nu se implice în alcătuirea listelor.

S-a consultat Gabriel Firea cu colegii de la PSD București în legătură cu propunerile făcute?

Gabriela Firea declara în campania electorală că s-a consultat cu colegii de la PSD București în legătură cu propunerile făcute.

Întrebată dacă faptul că Petre Roman este acuzat de crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadei, nu este o problemă, Gabriela Firea a spus că nu este o hotărâre definitivă a instanței.

„Este condamnat, este în pușcărie? La celelalte partide câte persoane sunt? Deocamdată Justiția își face datoria și este bine să se întâmple așa. Nu avem în niciun caz o hotărâre definitivă și irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngrădit dreptul de a alege și de a fi ales”, spunea fostul primar general.

PSD a obținut după votul din 27 septembrie 21 de consilieri generali. La mandatul de consilier va renunța și Gabriela Firea, care candidează pentru un loc în Senat, la alegerile parlamentare din decembrie.

Potrivit datelor oficiale BEM, PSD va avea 21 dintre cele 55 de mandate de consilieri, urmat de USR-PLUS cu 17 mandate, PNL cu 12 mandate şi PMP cu 5 mandate. Partidele de dreapta vor avea majoritate în Consiliu, iar PSD va fi în opoziție.

Cine sunt consilierii votați

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va fi format din PSD, USR-PLUS, PNL şi PMP, singurele partide care au trecut pragul electoral, potrivit datelor finale anunţate, luni, de către Biroul Electoral Municipal.

Potrivit datelor BEM, PSD va avea 21 dintre cele 55 de mandate de consilieri, urmat de USR-PLUS cu 17 mandate, PNL cu 12 mandate şi PMP cu 5 mandate.

Pragul electoral de 5% a fost stabilit la 32.607 voturi, acesta fiind atins doar de PSD, USR PLUS, PNL şi PMP. Inițial PSD și PMP au obținut 20, respectiv 4 mandate, însă la redistribuire au mai luat câte un mandat de consilier.

Lista consilierilor PSD

1.Gabriela Firea

2.Petre Roman

3.Elisabeta Lipă

4.Cornel Dinu

5.Dumitru Dragomir

6.Anghel Iordănescu

7.Monica Davidescu

8.Daniel Pancu

9.Sorin Ilieșiu

10.Ioana Stoica

11.Vasile Luliu Petrariu

12.Aurelian Bădulescu

13.Adrian Pavel

14.Valeriu Șuhan

15.Adrian Honorius Circa

16.Cătălin Maxim

17.Cristian Marian Olteanu

18.Mihaela Enciu

19.Anca Daniela Raiciu

20.Ancuța Sorina Comănici

21.Lazăr Neacșu

Petre Roman a renunțat deja la madnat

Petre Roman a anunat că a ales să renunțe la mandat.

„M-am retras în bună înțelegere cu Gabriela Firea, fiindcă proiectele pe care urma să le realizez erau împreună cu ea, ea nemaifiind aleasă, nemaiexistând majoritatea… (…) Eu m-am retras fiindcă grupul PSD voia să intre într-o logică de campanie, pe care eu nu pot să o susțin. Eu am intrat cu calitatea principială de independent. Deci nu mai avea sens să fac treaba asta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petre Roman.

Adauga un comentariu