Actualitate

Marcel Ciolacu: „Guvernarea PSD a terminat 95% din Magistrala 5 de metrou”

Publicat: 15 sept. 2020
Marcel Ciolacu, cu mască de protecție, la sediul PSD
Marcel Ciolacu susține că liberalii fac „jaf național” dorind, în plină criză economică, să vândă la prețuri mici cele mai mari companii din România: CEC și Hidroelectrica

Guvernarea PSD a realizat 95% din Magistrala 5 de metrou, care a fost pusă marţi în funcţiune, a declarat preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Întrebat marţi, într-o conferinţă de presă la sediul central al partidului, ce părere are despre darea în folosinţă, după 9 ani de la începerea construcţiei, a Magistralei 5 de metrou, Ciolacu a spus: „9 ani, din care 7 ani au fost sub guvernarea PSD şi a terminat 95% din metrou. 7 ani din cei 9 au fost guvernările PSD, prim-miniştri ai PSD. Un an a fost domnul Cioloş şi câteva luni a fost domnul Orban, care l-a însoţit ca prima doamnă pe domnul Klaus Iohannis”.

Întrebat de ce au fost necesari 9 ani pentru această lucrare, Ciolacu a afirmat: „Întrebaţi constructorii sau pe domnul Bode, miniştrii”.

Klaus Iohannis, la evenimentul de inaugurare a magistralei de metrou

Imaginile zilei îl au ca protagonist pe Klaus Iohannis, la deschiderea metroului Drumul Taberei. Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat deranjat că pupitrul de la care urma să vorbească era prea în soare, aşa că a cerut ca acesta să fie mutat la umbră.

”Dă-l mai în faţă că stai la soare şi nu e bine!”, a zis Klaus Iohannis.

În urmă cu o oră s-a deschis circulația la metroul din Drumul Taberei și pentru bucureștenii de rând. O lucrare de peste 3 miliarde de lei care s-a întins ani de zile.

Klaus Iohannis cu ochii în soare: Vreau la umbră!

Președintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au inaugurat linia de metrou Drumul Taberei, cu două ore înainte ca bucureștenii să aibă acces în subteran și să poată circula.

Cum era de așteptat, președintele a lăudat Guvernul Orban pentru această reușită.

Klaus Iohannis a afirmat că această linie risca să devină un fel de legendă a amânărilor, însă a venit un Guvern hotărât care a vrut să dovedească faptul că astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes.

”Este o mare realizare. Trebuie să recunoaştem acest lucru. Este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip de tip metrou din România. Sigur nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină aşa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească faptul că şi astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes şi iată că se inaugurează. Această realizare contribuie cu certitudine la îmbunătăţirea vieţii în Bucureşti. Este foarte important să se continue pe această linie.

Iohannis: Trebuie să ajungem şi cu infrastructura de transport în secolul 21

Oamenii îşi doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român şi pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult şi eu voi insista foarte mult, pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare”, a declarat marţi Klaus Iohannis la evenimentul de inaugurare a magistralei de metrou M5.

”Această linie risca să devină un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată că a venit un guvern hotărât, care a dorit să dovedească că și astfel de lucruri pot fi inaugurate cu succes”, a declarat Klaus Iohannis.

Magistrala 5 va conecta cartierul Drumul Taberei de reţeaua de metrou.

Totuși, nu putea să lipsească un incident de la acest eveniment. Oana Lovin, celebra protestatară care s-a făcut cunoscută după ce a venit cu sparanghelul în Piața Victoriei pentru a protesta vizavi de gestul autorităților de a permite plecarea muncitorilor români în Germania în starea de urgență, a fost protagonista unui incident inedit.

”Miss Sparanghel” s-a prezentat la inaugurarea magistralei iar, la apariția președintelui, a început să scandeze trivialități la adresa acestuia printr-o portavoce. Jandarmii au intervenit și au dus-o pe femeie la secția de poliție.

Oana Lovin s-a ales cu o amendă de 400 de lei.

Adauga un comentariu