Actualitate

Marcel Ciolacu îi cere voalat demisia lui Virgil Popescu, ministrul Energiei

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu îi cere voalat demisia lui Virgil Popescu ministrul Energiei
Marcel Ciolacu s-a arătat dezamăgit de faptul că mai mulți miniștri au promis scăderea prețurilor la energie iar acest lucru nu s-a întâmplat

Marcel Ciolacu a ţinut o conferinţă de presă în care a abordat mai multe subiecte. Liderul PSD a cerut, voalat, demisia lui Virgil Popescu, ministrul Energiei. Nemulțumirea liderului social democrat stă în factul că ministrul a promis că prețurile vor scădea după liberalizarea pieței, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

În altă ordine de idei, Ciolacu a vorbit și despre facturile românilor și despre faptul că nu vor exista facturi emise eronat în luna ianuarie pentru că există deja un OUG care clarifică acest aspect.

Marcel Ciolacu îi cere voalat demisia lui Virgil Popescu, ministrul Energiei

Marcel Ciolacu a vorbit într-o declarație de presă susţinută în Parlamentul României despre mai multe aspecte referitoare la facturile românilor la energie. Liderul social democrat i-a cerut, voalat, demisia lui Virgil Popescu. Nemulțumirea acestuia stă în faptul că ministrul Energiei, dar și alţi oficiali, au declarat că prețurile vor scădea în România la energie, lucru care nu s-a întâmplat până acum:

„Am văzut miniștri care au promis că prețurile vor scădea după liberalizarea pieței, aceste lucruri nu s-au întâmplat și asta trebuie să se schimbe. Ținta nostră este susținerea IMM-urilor și a economiei. Vrem să susținem firmele care produc în România, indiferent de naționalitatea lor, iar cele patru programe care vor fi lansate astăzi înseamnă acest lucru”, a spus Ciolacu.

Altfel spus, Ciolacu a abordat și subiectul legilor onshore și offshore și despre capacitatea Romgazului de a scoate mai mult gaz din Marea Neagră. Social democratul a declarat că legile sunt la fel de importante și că așteaptă ca Romgazul să vină cu un plan îndrăzneţ în contextul în care România va scoate gaze din Marea Neagră abia după 4-5 ani:

„Vorbim de legea offshore și onshore. Dacă vorbim doar de offshore știm că vom scoate gaze din Marea Neagră peste 4-5 ani. Cred că onshore este la fel de importantă ca și offshore unde Romgazul să vină cu un plan mai îndrăzneț pentru anul acesta. Am înțeles că pentru anul viitor este unul mai îndrăzneț. Până acum s-a venit cu o propunere să se mărească capacitatea de producție cu 6%. Eu sper că Romgazul poate mai mult”, a spus Ciolacu.

România ar putea deveni independentă când din Marea Neagră se vor extrage gazele naturale

Legat de gazele naturale din Marea Neagră, Virgil Popescu a vorbit recent despre faptul că România ar putea deveni independentă din acest punct de vedere. În decembrie, ministrul Energiei a precizat că prețul la gazele naturale va scădea în 2022 mai ales în contextul în care în 2020 a început o investiție într-un perimetru mai mic:

„Lumea a uitat, dar anul trecut (n.red 2020) a început o investiţie într-un perimetru mai mic, Aurora-Doina, a celor de la Black Şea Oil & Gas. Trebuia finalizată anul acesta (n.red 2021) au avut nişte întârzieri, dar eu sunt convins că în prima parte a anului viitor primul gaz din Marea Neagră va fi scos. Vorbim de un miliard de metri cubi pe an, care vor intra din Marea Neagră în sistemul naţional de transport”, a anunţat ministrul energiei la Digi24.

În încheiere cu toate că Marcel Ciolacu i-a cerut, voalat demisia lui Virgil Popescu, este de așteptat ca acest lucru să nu se întâmple în condițiile în care atât PNL cât și PSD cer demisiile unor miniștri din cealaltă formațiune politică.

Adauga un comentariu