Actualitate

Marcel Ciolacu, la ședința solemnă comună din Parlament: „Am pus punct haosului politic prin maturitate, am reușit o coaliție puternică” – VIDEO

Publicat: 24 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu la ședința solemnă comună din Parlament Am pus punct haosului politic prin maturitate am reușit o coaliție puternică - VIDEO
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a trimis un mesaj în contextul participării la ședința solemnă dedicată Zilei de 1 Decembrie

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, 24 noiembrie 2021, la ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, faptul că partidele ar trebui să ia exemplul părinților Marii Uniri care s-au concentrat pe lucrurile care îi uneau, nu pe lucrurile care îi despărțeau.

De asemenea, președintele social – democraților susține că s-a pus punct haosului politic prin maturitate și de această dată s-a construit o coaliție de guvernare puternică.

„Sărbătorirea a 103 ani de la unirea într-un singur stat a românilor ne găseşte astăzi la finalul unei crize politice. Am reuşit să punem punct haosului politic prin maturitate şi responsabilitate. Am reuşit să punem bazele unei coaliţii puternice de guvernare. Eforturile depuse pe părinţii Marii Uniri, faptul că au lăsat deoparte ceea ce îi despărţea şi s-au concentrat pe ceea ce unea ar trebui să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga clasă politică actuală, mai ales în această perioadă dificilă, în care crizele sanitară, economică, socială şi politică au afectat vieţile tuturor românilor.

Întreaga clasă politică are datoria să stabilizeze România în perioada care vine, indiferent de mizele politice sau electorale. Această zi de sărbătoare ne aminteşte că avem datoria de a colabora între noi. Este o datorie faţă de români şi faţă de România. Istoria ne cheamă la fapte. Unirea nu ar fi fost posibilă fără jerfa celor care au plătit cu sângele pe frontul de luptă. Cred cu tărie, însă, că cel mai potrivit omagiu este acela de a acţiona cu înţelepciune, dedicare, lăsând orgoliile şi interesele politice deoparte, pentru că astăzi, ca şi atunci, istoria ne cheamă să acţionăm pentru viitorul nostru, al copiilor noştri, pentru România”, a transmis Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Președintele Klaus Iohannis și Florin Cîțu nu au fost prezenți la eveniment

Ședința solemnă comună din Parlament a început prin intonarea Imnului Național al României și a fost condusă de vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu. De asemenea, au fost rostite și alocuțiuni susținute de președinții ambelor Camere legislative, dar și de către reprezentanți ai grupurilor parlamentare.

De precizat este faptul că atât președintele României, Klaus Werner Iohannis, cât și președintele Partidului Național Liberal, Florin Vasile Cîțu, nu au participat la această ședință. Execeptând aceste nume sonore alți invitați care au participat au fost membrii Guvernului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice, Prim-rabinul României, preşedinţii Curţii Constituţionale, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și mulți alții.

Patriarhul Daniel s-a imunizat împotriva noului coronavirus, după ce a participat la ședința solemnă din Parlament

Patriarhul României, Preafericitul Daniel, s-a vaccinat anti-Covid-19. Acesta nu a dorit să menționeze mai multe detalii despre inoculare.

”Sigur, m-am vaccinat, gata!”, a spus Patriarhul Daniel.

De asemenea, Patriarhul Daniel nu a dorit să spună serul al cărei companii s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

”Toate datele sunt confidențiale”, a mai spus Patriarhul Daniel.

 

Adauga un comentariu