Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD a anunţat că va merge la negocierile de la Cotroceni

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu liderul PSD a anunţat că va merge la negocierile de la Cotroceni
Președintele PSD a respins zvonurile conform cărora este deranjat de creșterea în popularitate a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

PSD a anunţat faptul că vor merge la Cotroceni la negocierile cu Klaus Iohannis. Marcel Ciolacu a explicat faptul că, dacă vor avea o majoritate în Parlament, PSD îşi va asuma Guvernarea.

Vă aducem aminte faptul că, pe fondul moţiunii de cenzură care a trecut prin Parlament, Klaus Iohannis a chemat la negocieri pe toţi liderii politici din România.

PSD și Marcel Ciolacu vor merge la negocierile de la Cotroceni cu Klaus Iohannis

Conform unor surse politice, în şedinţa de la PSD s-a luat decizia ca președintele Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, secretar general, dar şi mai mulţi aleși locali să se prezinte la Cotroceni unde vor negocia cu Klaus Iohannis formarea viitorului Guvern.

„Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de a intra la ședința Consiliului Politic Naţional al partidului.

Care este programul negocierilor de la Cotroceni

Conform programului anunţat, consultările vor începe la ora 12,00, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 13,00 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat. Urmează la ora 14,00 – Uniunea Salvaţi România, la ora 16,00 – Alianţa pentru Unirea Românilor, la ora 16,30 – Uniunea Democrată Maghiară din România. Rundă de consultări se va încheia la ora 17,00 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Ce variante sunt luate în calcul

În aceste momente, pe masa președintelui sunt luate în calcul toate variantele posibile. Așadar, nu este exclusă varianta în care PSD ar susţine, în Parlament, un guvern minoritar format din PNL și UDMR.

guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD
refacerea coaliției, deci un guvern PNL-USR-UDMR
un guvern PSD-PNL-UDMR
un guvern tehnocrat

În schimb, cei de la PSD au exclus varianta unui Guvern minoritar susținut în Parlament și au avansat ipoteza unui guvern tehnocrat

PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a și câștigat alegerile. Mă vedeți pe mine, îl vedeți pe Paul Stănescu, pe Fredi (Alfred Simonis – n.r.), pe Sorin (Grindeanu – n.r.) că vom susține vreodată să rămână Raluca Ţurcan, să rămână dl. Cîțu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu.

Când avem o Românie normală, așa a promis dl. Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ți asumi și consecințele.

Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem și alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate (…) a afirmat Marcel Ciolacu, lider PSD.

Adauga un comentariu