Actualitate

Marcel Ciolacu: „Nu avem nicio problemă ca numărul de mandate din diaspora să fie dublate”

Publicat: 19 feb. 2020

Marcel Ciolacu a declarat, după ședința CEX a PSD, că PSD crede că alegerile parlamentare nu vor fi anticipate, așa cum cer USR și PNL. Liderul interimar al PSD consideră că Diaspora va beneficia de dublarea numărului de parlamentari, dar și de 3 zile pentru vot, și la parlamentare, așa cum a fost la prezidențiale.

”Anumiți candidați demiși au lăsat PNL singuri susținători, restul partidelor, dacă vorbim de USR, Pro România, ALDE, Forța Națională, toți au votat împotriva. Eu cred într-o Românie normală, alegerile vor fi la termen. Nu e o criză politică de substanță. Așteptăm decizia CCR dacă poate fi desemnat același premier care e și interimar și demis, iar apoi vom lua o decizie, după ce vom vorbi și cu celelalte forțe politice pentru a vedea ce facem cu OUG, dacă o respingem sau o modificăm.

Nu avem nicio problemă ca numărul de mandate din diaspora să fie dublate. Nu vrem să tăiem elanul românilor care au plecat, nu a plecat nimeni cu bucurie. Ei doresc să se implice în alegerile din România. Doresc să fie respectate decizia CCR și recomandările Comisiei de la Veneția. Dacă alegerile vor fi la termen, acestea trebuie să intre în noua lege. Dacă nu, ne-am încălca principiul prin care am atacat alegerea primarilor în două tururi. Am văzut cât de lejer s-a votat la prezidențiale și la europarlamentare și este suficient să fie 3 zile. Cred că ne încadrăm.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu