National

Marcel Ciolacu nu este de acord cu obligativitatea vaccinării: „Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez”

Publicat: 30 nov. 2021
Marcel Ciolacu, președintele PSD stă la o conferință de presă
Marcel Ciolacu, liderul PSD, îi amenință pe membrii PNL

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat că strategia guvernului este de a stopa pandemia dar nu prin a impune obligativități, mai ales în cazul vaccinării.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a vorbit despre strategia Guvernului în lupta cu pandemia. Acesta a anunţat că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila va veni cu toate explicațiile necesare cu „ceva predictibil, absolut la fiecare pas şi un mecanism clar”.

„Nu cred că oamenii politici trebuie să-şi mai dea cu părerea în ceea ce privește pandemia. Trebuie să lăsăm specialişti. Este pentru prima oară în pandemie când ministrul Sănătăţii este împreună cu ministrul Educaţiei. Asta este cel mai important lucru. Au început să comunice între ei şi să lucreze împreună”, a spus Marcel Ciolacu despre noua strategie de comunicare în pandemie.

Marcel Ciolacu a accentuat faptul că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie.

„Stop Covid! Va veni dl Rafila şi va explica exact ceva predictibil, absolut la fiecare pas şi un mecanism…Eu nu oblig pe nimeni şi nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie, să fiu foarte clar. Am şi eu drepturi ca şi dvs. Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez. Dreptul la viaţă cred că primează peste toate celelalte drepturi. Va veni dl Rafila şi va prezenta un mecanism predictibil, științific, nu ‘Condamn lumea să nu meargă la serviciu’. Veți vedea””, a spus Marcel Ciolacu.

Alexandru Rafila, despre scenariile de evoluție a variantei africane a SARS-CoV-2: „Cu cât creşte transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde să scadă”

Alexandru Rafila consideră că noua tulpină africană ar putea avea o evoluție pe trei scenarii. Noul ministru al Sănătății este îngrijorat de ce a văzut la târgurile de Crăciun, mai ales în București, unde nu se respectă distanțarea socială.

Ministrul Sănătății a abordat și subiectul testelor de salivă dedicate elevilor și a transmis câteva sfaturi.

„Lumea are impresia că pandemia s-a încheiat. În loc să avem sărbători liniştite, facem tot posibilul să le stricăm. Comportamentul individual este cel care o sa dicteze situaţia pe care o sa o intampinăm de sărbători si mai ales dupa sarbatori, in ianuarie. Faptul ca ne aflam pe un trend descendent ar trebui consolidat. Macar să se golească spitalele. Înca sunt cifre îngrijorătoare. Asteptarile doar din partea MS sunt insuficiente.

Pana acum, această variantă se transmite mai repede decât celelalte. De aici plecam cu 3 scenarii. Cel favorabil ar fi ca acesta sa se transmita mai repede, dar patogenitatea sa fie mai mică. Ar deveni o viroza respiratorie obisnuita. Celelalte doua scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua varianta ar putea fi cu simptomatologie nemodificata fata de varianta Delta. Asta ar duce la o si mai mare aglomerare a sistemului de sanatate.

Cel mai rău scenariu ar putea consta într-o evolutie in care ai un număr mare de cazuri si o simptomatologie mai gravă decat in cazul variantei Delta. Eu cred că o sa fie una dintre primele 2 variante. În general, in cazul acestor viroze, cu cat creste transmisibilitatea, s-a observat că patogenitatea tinde sa scadă”, a precizat ministrul.

Comentarii
  • Eu sunt vaccinata și cu a treia doza și vin acum, sa apar dreptul la viata al celui nevaccinat. Acum doua zile o știre m-a îngrozit. Un ROMAN don Arad nu a fost lăsat la un supermarket sa între în magazin. Cum sa nu lași un OM, o ființă, un suflet sa-sî cumpere de mâncare. CUM POTI TU , ALT ROMAN SA -L LIPSESTI DE HRANA PE SEMENUL TAU, PE FRATELE TAU. Urla nedreptatea în sufletul și mintea mea. Cretinilor care va dați creștini, pâinea cea de toate zilele trebuie sa ajungă în casele tuturor romanilor dacă vreți sa va fie bine!! Îngrozitor!!

  • Pentru Bela Urlatoarea Dreptatii ! Painea cea de toate zilele trebuie sa ajunga in casele tuturor romanilor impreuna cu COVIZII aferenti, la vaccinati si nevaccinati, pentru a putea trai si OMICRON in mintea si sufletul lui Bela-miau !

Adauga un comentariu