National

Marcel Ciolacu nu se teme de Liviu Dragnea: „Se poate întoarce în partid, după expirarea restricțiilor impuse de instanță”

Publicat: 19 iul. 2021
Marcel Ciolacu îmbrăcat în costum. Are o privire suspicioasă
Liderii PSD se reunesc în ședința CPN, după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus mandatul

După 2 ani și două luni, Liviu Dragnea a ieșit din pușcărie și a criticat felul în care a ajuns PSD, cu Marcel Ciolacu președinte. Ciolacu îi transmite fostului său șef că ”nu e prost” ca ”să devină un instrument politic al lui Klaus Iohannis” prin crearea unui ”scandal fals în PSD”.

Marcel Ciolacu a anunțat că este dispus să se întâlnească cu Dragnea, dacă fostul președinte al PSD îi cere și precizează că acesta ar putea să se reînscrie în PSD, dar numai după ce îi expiră toate restricțiile impuse de instanță.

”Nu (n.r. dacă îi e frică de Dragnea). Eu mă bucur că a fost eliberat, îmi pare rău de tot prin ceea ce a trebuit să treacă. E o prevedere în statut, automat ești exclus, dacă ești condamnat definitiv. Se poate întoarce în partid, după expirarea restricțiilor impuse de instanță. E dreptul fiecăruia, nu facem condamnări pe viață. Categoric da, (n.r. că acceptă să se întâlnească, dacă îi cere Dragnea). Eu nu cred că își dorește un scandal fals în PSD, cu acel vârf de lance, domnul Codrin Ștefănescu.

Nu cred că Liviu Dragnea e un om prost, nu cred că își dorește să devină un instrument politic al lui Klaus Iohannis. Vom vedea (n.r. dacă Dragnea mai are viitor politic). În acest moment, PSD este o echipă.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare

Joi, 15 iulie, Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. Judecătorii de la Tribunalul Giurgiu au admis contestaţia formulată de avocaţii fostului lider PSD. Altfel spus, acesta este eliberat condiţionat din penitenciarul Rahova.

Fostul lider PSD a oferit mai multe declaraţii. Acesta incă susține că a fost un proces politic și că a fost condamnat la ordin politic.

„S-a cerut insistent la instanţă când se va judecat liberarea să îmi recunosc vinovăţia. Nu am acceptat să se valideze dosarul politic. PSD a venit partid de oameni laşi. Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj şi au rezistat la presiuni. La Tribunalul Bucureşti este destul de clar ce s-a întâmplat. Voi munci la firma fiului meu. O sa imi dea voie să vorbesc la meteo. Vreau să le multumesc zecilor de mii de români care mi-au trimis scrisori. Vreau să le spun celor doi băieți din Piatra Neamț că am urmărit cu atenție ce mi-au trimis. Toate scrisorile sunt scanate iar cu acordul lor le voi publica

A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce.

Eu mă conssider deținut pooltic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultmele luni la instanță să îmi recunosc vinovăția ca să pot fi închis. Am refuzat. PSD a devenit un partid operetă condus de oameni lași”,a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a aflat joi că va fi eliberat condiţionat din penitenciar. Fostul lider execută, în prezent, în penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive. Judecătorii de la Tribunalul Giurgiu sa-u  pronunţat azi asupra eliberării condiţionate. După eliberare, acesta va avea drepturi restrânse.
Adauga un comentariu