Actualitate

Marcel Ciolacu: „Orban vrea să acopere tunurile din sănătate din buzunarul românilor”

Publicat: 29 iun. 2020
ALT=«Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat»
Marcel Ciolacu, liderul PSD

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa lui Ludovic Orban. Acesta îl acuză pe premier că vrea să acopere toate pagubele făcute de Guvernul actual din buzunarul românilor.

„Orban vrea să acopere tunurile din sănătate date pe pandemie din buzunarul românilor! După ce au sifonat sute de milioane de euro prin firmele de casă, liberalii au nerușinarea să spună acum că românii trebuie să plătească mai mult pentru asigurările de sănătate.

Încercați altceva: nu mai furați! Și veți avea bani pentru sistemul de sănătate! Nu transferați tot pe români povara hoțiilor voastre! Nu a fost de ajuns că i-ați cocoșat cu amenzi?! Și că nu măriți pensiile și alocațiile?! Acum mai și băgați mâna până la cot în salariile oamenilor?! Aceasta este dubla măsură liberală: vor creșterea CASS, dar critică inițiativa PSD de impozitare progresivă care ar mai tăia din averile imense ale prietenilor PNL și ar aduce mai mulți bani în buzunarele oamenilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunțat câte semnături a strâns PSD pentru demiterea Guvernului Orban

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a anunțat că partidul pe care îl reprezintă a reușit să strângă 202 semnături pentru demiterea Guvernului Orban.

„Avem 202 de semnături pentru demiterea guvernului. Noi sperăm să avem un număr impresionant de voturi”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea acesta a vorbit despre decizia CCR pe sesizarea privind prelungirea stării de alertă.

„Altă tâmpenie maximă. În loc să vii în Parlament să explici ce se întâmplă, să prezinți o analiză de risc, cum sunt graficele, ai venit și ai forțat un abuz de putere, de prelungire a stării de alertă. Așteptăm decizia pe data de 25 iulie de la CCR. Pot să vă spun că vom pune în aplicare decizia CCR”, a adăugat liderul PSD.

Aesta a lansat astăzi un mesaj dur prin care a accentuat ideea conform căreia starea de alertă s-ar prelungi pentru ca anumite persoane să poată profita de pe urma acestei situații. Declarațiile acestuia vin pe fondul începerii urmăririi penale a directorului Unifarm.

„Am fost singurii care am spus ca prin achizițiile făcute fără licitație, în timpul pandemiei, fură! Că de aceea vor prelungirea stării de alertă la nesfârșit. Ca să fure și mai mult! Și le-am spus STOP! Ajunge! 760.000 euro este #șpaga pretinsă, potrivit organelor de cercetare penală, de cel aflat la conducerea Unifarm. Pentru măștile care nici astăzi nu au ajuns la persoanele vulnerabile. Pentru combinezoanele pe care medicii nu le-au avut în lupta cu virusul.

Și ne mai întrebăm de ce nu au bani de pensii și alocații! De ce nu au bani pentru firmele și producătorii români! De ce nu se văd nicăieri milioanele împrumutate de ministrul Finanțelor?!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar că cifrele nu mint niciodată

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj tranșant la adresa Guvernului Orban prin care critică modul în care au gestionat situația în pandemia de coronavirus. Acesta condamnă faptul că membrii Executivului au refuzat ca păstrarea stării de urgență să fie votată în Parlament.

„Părerea mea este că acea cale aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament e cea mai proastă. Într-un fel au impus prin forță această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară și, nu numai, chiar fără o dezbatere publică. Acest glob de sticlă pe care l-au creat în jurul informațiilor, câtă lume e testată – nimeni nu știe câți români au fost testați până acum.

În 4 iunie au făcut 13.000 de teste și au dat că au avut 238 de cazuri (n.r. – confirmate noi), asta înseamnă 1,77%. Pe 8 iunie, când se apropia votul la starea de alertă au testat cel mai puțin, 3.000 de români, și au dat că au fost descoperiți 125, adică 4,3%. Deci e clar că se joacă cu cifrele. Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar, poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele nu mint niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Adauga un comentariu