Actualitate

Marcel Ciolacu: „PNL vrea să păstreze 90% dintre pensiile speciale”

Publicat: 09 dec. 2019

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a transmis luni că guvernul Ludovic Orban va păstra 90% din pensiile speciale prin excepțiile pe care le propun.

„PNL vrea să păstreze 90% dintre pensiile speciale prin excepțiile pe care le propun! În fapt, PNL susține pensiile speciale cât pot de mult. Sunt doar niște mincinoși, care una spun și alta fac. Fie eliminăm pensiile speciale cu totul, fie le lăsam așa cum sunt acum! PSD a propus deja varianta corectă, care prevede supraimpozitarea drastică a tuturor pensiilor speciale. TOATE pensiile speciale, NU doar cele care ne convin așa cum vrea PNL. Pentru că așa este echitabil! Pensiile militarilor RĂMÂN AȘA CUM SUNT ACUM! Și asta pentru că trebuie să respectăm normele NATO!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

PNL a decis, în ședința BEX de luni, ca partidul să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția celor militarilor și magistraților.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților are pe ordinea de zi a ședinței de marți, care începe la ora 11.00, proiectul de lege al PNL pentru eliminarea pensiilor speciale.

Inițiativa PNL se numește „propunere legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România”.loading...

Adauga un comentariu