National

Marcel Ciolacu: „PNRR e folosit de ei ca sa se imbogateasca”

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu PNRR e folosit de ei ca sa se imbogateasca

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la B1TV, că este „infracțiune” faptul că din analiza semnăturilor electronice a documentelor din PNRR publicate de Guvern, analiză realizată de social-democrați, reiese că o parte din fișiere sunt făcute de firme precum „Franklin Templeton Investments” și „KPMG”.

„Aceste companii n-au fost platite ca si consultanti. Aceste companii sunt in conflict de interese, este o infractiune ceea ce se intampla in acest moment in ministerul dlui Ghinea si, presupun, cu buna stiinta a dlui Ghinea. Este o latura penala. S-a dovedit ce am spus noi, PNRR e folosit de ei ca sa se imbogateasca. Tot nivelul de trai scade pentru ce? Azi am aflat adevarul, pentru niste companii abonate direct cu Guvernul Romaniei si cu statul roman (…) Presupun ca se si autosesizeaza statul roman, sunt lucruri evidente. Este un conflict de interese grosolan, intre ministru si companii private care doresc sa beneficieze de bani, sunt subcontractori”, a declarat Marcel Ciolacu.

Deputatul PSD Mihai Tudose, după prezentarea PNRR: „Scenariul 4: După Cîțu, potopul!”

Deputatul PSD Mihai Tudose a reacționat după prezentarea PNRR de către premierul Florin Cîțu. Acesta susține că cele trei scenarii anunțate de Guvern vor avea nevoie de un al patrulea, pentru „victimele proastei guvernări”.

„Scenariul 4: După Cîțu, potopul!
Guvernul a anunțat că lucrează cu trei scenarii în cazul PNRR. Mă tem că noi, ceilalți, victimele actualei proaste guvernări, trebuie să luăm în calcul un al patrulea scenariu. După toate indiciile de până acum – de la chinurile facerii planului de redresare și reziliență, la criticile Comisiei Europene – al patrulea scenariu riscă să fie cel mai probabil.
Celelalte trei, pe care se construiește propaganda lui Cîțu în cursa pentru șefia tot mai micului Partid Liberal, pornesc toate de la varianta absorbției integrale a subvențiilor europene și diferă în funcție de gradul de accesare a împrumuturilor (deloc, 33% sau 100%).
Și dacă Guvernul Cîțu nu reușește să acceseze integral subvențiile, în schimb va fi campion la ce se pricepe mai bine, adică la împrumuturi? Cine plătește în cazul ăsta? Dar pentru oalele sparte în numele reformelor la care s-au angajat, în privința pensiilor, angajaților din sistemul public și a companiilor de stat? Că așa ne-a prevenit Ghinea: ”Piesa de rezistenţă a programului sunt reformele”.
Ca să vezi, și noi care credeam că-s investițiile, așa cum v-ați lăudat de un an încoace, de când tot moșiți planul…
După guvernul Cîțu, potopul – ăsta-i cel mai realist scenariu de lucru!”, a scris Mihai Tudose.

Documentul integral al Planului Național de Redresare și Reziliență a fost făcut public. În total, România ar primi 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.

PNRR se referă la un pachet de investiții publice și reforme propuse în baza Recomandărilor Specifice de Țară 2019-2020. Aceste reforme și proiecte de investiții publice trebuie puse în aplicare până în 2026.

Adauga un comentariu