Actualitate

Marcel Ciolacu: „PSD va depune plângere la CNCD împotriva lui Iohannis, pentru instigare la ură!“

Publicat: 01 mai 2020
Marcel Ciolacu arată cu mâinile
Marcel Ciolacu, în campanie electorală la Iași

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că partidul pe care îl conduce va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru „instigare la ură pe baza răspândirii de informaţii false”, în urma declaraţiilor pe tema proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

De asemenea, liderul social-democrat solicită întrunirea comisiilor parlamentare SRI şi SIE.

„Îi solicit ferm preşedintelui Iohannis să vină cu dovezi clare, altfel toată lumea va înţelege că este o nouă minciună din seria celor pe care le-a lansat la adresa profesorului Streinu-Cercel sau pe tema redeschiderii şcolilor din Franţa. Solicit comisiilor parlamentare de control SRI şi SIE să se întrunească săptămâna viitoare şi să convoace şefii serviciilor pentru a prezenta un raport oficial asupra informaţiilor false enunţate în spaţiul public de preşedintele Iohannis. PSD va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva lui Iohannis pentru instigare la ură pe baza răspândirii de informaţii false”, a scris Ciolacu pe contul său de Facebook.

El îl acuză pe Klaus Iohannis că „nu-şi poate depăşi condiţia de preşedinte PNL” şi se comportă ca şi cum nu ar fi preşedintele tuturor românilor.

Marcel Ciolacu mai consideră că preşedintele Iohannis, prin declaraţiile legate de Ţinutul Secuiesc, a vrut de fapt „să acopere incompetenţa Guvernului PNL pe care îl conduce”.

„Iohannis şi-ar fi dorit să ascundă incompetenţa guvernului PNL care nu vine cu un plan de relansare a economiei. Singurii care au făcut sacrificii au fost cetăţenii, care au stat în casă. E dreptul lor să ştie când se pot întoarce la muncă, când pot să-şi ia salariu. Nici guvernul PNL şi nici Iohannis nu le spun nimic! Apelează la diversiuni penibile”, se afirmă în postare.

În opinia liderului social-democrat, preşedintele Iohannis şi Guvernul nu au răspuns la problemele reale ale cetăţenilor, astfel că au recurs la „incitarea la ură, tensiuni interetnice şi minciună grosolană”.

„Nici măcar un elev de şcoală nu şi-ar putea imagina că un român, un partid politic sau o organizaţie ar putea vreodată să atenteze la integritatea României. Atacul lui Iohannis este cât se poate de penibil! Nimeni nu vinde Ardealul! România este o ţară membră a Uniunii Europene şi NATO! Din păcate, Iohannis nu este un preşedinte european”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor.

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. (…) Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Ulterior, preşedintele a luat act de respingerea de către Senat a propunerii legislative privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi a atras atenţia că astfel de iniţiative nu ar trebui să se mai regăsească vreodată în Parlament.

Comentarii
  • PSD ciuma rosie!!! Pana la urma Ciolacu va vorbi singur deja a inceput , nimeni nu trebuie sa-i mai dea importanta, ce vrea de fapt acest nimeni psd-ist care destabilizeaza tara si arunca cu noroi in toti acum cand ar trebui sa ajute cu ceva tara asta distrusa de pandemie. Ce vrea de fapt acest individ? este sanatos la kap? Ce vrea? Daca multimea asta de popor roman furioasa satula de Psd arunca cu noroi in Ciolacu? Stai in banca ta baiete ca nu ai minim de auditoriu din partea romanilor dimpotriva nimeni nu vrea sa auda de tine pentru tot raul pe care il faci acum Romaniei si ura si discordie cu gevernul, presedintele, hai lasa ca se vede ce interese ai….

  • Mă Anonimele,mă pramatie liberă,HAI SIKTYR JAVRĂ!! Ai impresia ca poporul mai merge la fenta serviciilor aflate in slujba hotului de case??? Jigodie,o să vă spulbere poporul cât de curând!

  • Nelutu, nu fi cap de creta. Omul si-a spus parerea dar nu a jignit pe nimeni. Tu in schimb sai la gatul lui cu niciun argument valid. Doar papi acelasi kaka, pe care media aservita PSD-ului o prezinta in fiecare zi. Daca vrei sa vezi lucrurile evidente pe care acest partid nociv le face tarii de multi ani, bine, daca nu, stai nene ca strutul cu capul in latrinele lor si miroasele dejectiile.

  • Nelutu, nu fi cap de creta. Omul si-a spus parerea dar nu a jignit pe nimeni. Tu in schimb sai la gatul lui cu niciun argument valid. Doar papi acelasi kaka, pe care media aservita PSD-ului o prezinta in fiecare zi. Daca vrei sa vezi lucrurile evidente pe care acest partid nociv le face tarii de multi ani, bine, daca nu, stai nene ca strutul cu capul in latrinele lor si miroasele dejectiile.

Adauga un comentariu