Actualitate

Marcel Ciolacu, reacție la discursul lui Klaus Iohannis: „Ura și dezbinarea nu vor câștiga niciodată!“

Publicat: 01 dec. 2020
Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la discursul ținut de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naionale a României, la Arcul de Triumf.

Marcel Ciolacu susține că preşedintele, deși nu a menţionat explicit numele PSD, a continuat retorica de campanie, propagând dezbinare şi ură.

„Am plantat astăzi acești stejari în onoarea eroilor noștri căzuți pentru patrie în Războiul de Întregire Națională. Fiecare stejar simbolizează o poveste. Este povestea celor care au pus idealul național mai presus decât propria viață. Ei s-au jertfit pentru ca noi astăzi să trăim #uniți într-o singură țară!“, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu: „Le-au răpit românilor până și bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie!“

Liderul social democraților îl acuză pe Klaus Iohannis că le-a răpit românilor până și bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie.

„Asta ar trebui să înțeleagă și cei care continuă să propage ură și dezbinare chiar și de Ziua Națională. În timp ce – culmea! – vorbesc despre unitate! În timp ce vorbesc în piețe pustii, pentru că prin eșecul lor le-au răpit românilor până și bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie!

Ura și dezbinarea nu vor câștiga niciodată! Momentul în care românii vor triumfa din nou și își vor lua viețile înapoi este foarte aproape!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis la parada militară de la Arcul de Triumf

Președintele statului român, Klaus Iohannis, prezent la parada militară de la Arcul de Triumf, a transmis un mesaj tuturor românilor, marți 1 Decembrie 2020, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„În această piață, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puțini ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de părinți sau bunici emoționați, sunt imagini de care ne este dor și pe care vrem să le revedem cât mai curând posibil. În acest cadru în care ne aflăm acum, vegheați la fel ca în anii precedenți de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului și al speranței națiunii române, urez La Mulți Ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism!

Niciodată în ultimele decenii n-am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă. Criza sanitară care a schimbat viața planetei, pandemia de COVID-19 care ne-a afectat și pe noi, ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. Ca în atâtea momente definitorii ale zbuciumatei noastre istorii, în fiecare zi, bărbați și femei, plini de curaj și de dârzenie, luptă cu pandemia și, prin salvarea altor români, duc, de fapt, mai departe idealurile de unitate și unire, în spirit și acțiune, care s-au împlinit în acel neasemuit 1918. (…)

Peste câteva zile, românii vor avea din nou ocazia să-și facă auzită vocea, prin vot, și să aleagă un nou Parlament. E acel moment în care putem construi o Românie al cărei viitor să fie mai mult decât o promisiune, mai concret decât un vis și mai aproape decât orizontul speranțelor noastre. Un Parlament cu oameni onești, mai muncitori, mai buni. Găsesc foarte potrivite cuvintele lui Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Unirii, care spunea că „deplina libertate și egala împărțire în puterea de stat a cetățenilor este singura bază solidă a dezvoltării unui stat, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Adauga un comentariu