Actualitate

Marcel Ciolacu, replică acidă după declaraţiile lui Klaus Iohannis: Preşedintele Iohannis minte pentru Guvernul său

Publicat: 29 iul. 2020
Marcel Ciolacu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a oferit o replică acida pentru Klaus Iohannis. După declaraţiile făcute de preşedinte, Marcel Ciolacu a reacţionat şi a afirmat faptul că Iohannis a minţit cu neruşinare şi că guvernul este unul prost şi corupt.

Declaraţia vine în contextul în care Klaus Iohannis a susţinut faptul că o vină a creşterii numărului de cazuri o are şi neadoptarea la timp a legii carantinarii şi tegiversarea ei în Parlamentul României:

Marcel Ciolacu: Klaus Iohannis minte pentru Guvernul său

Marcel Ciolacu a oferit o replică extrem de dură la adresa lui Klaus Iohannis. Replică a venit la câteva minute după ce preşedintele a ţinut o conferinţă de presă în care a afirmat faptul că tegiversarea legii carantinarii în Parlament a fost o cauză a creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19.

„Președintele Iohannis minte pentru Guvernul său. Degeaba! Guvernul PNL tot prost și corupt rămâne. De asta trebuie să plece!

Jenant moment! Să vezi cum Puterea dă vina pe Opoziţie pentru că ea, Puterea, a stat două săptămâni pentru a scrie o lege.

O lege proastă, aberantă, care tranforma România în dictatura pilelor numite în funcții publice. O lege care nu respecta drepturile cetățenilor simpli, dar dădea putere de Dumnezei unor funcționari parașutați de PNL în funcții pentru care nu au nicio calitate.

Guvernul – 2 săptămâni pentru o aberație (25 iunie – 6 iulie).

Parlamentul – 8 zile (9- 16 iulie) pentru a avea o lege aplicabilă, realizată împreună cu societatea civilă, cu CSM, cu medici și pacienți.

Deci, cine a tras de timp ”săptămâni”, domnule Iohannis?!

Parlamentul a corectat, cât a putut în acest timp foarte scurt, mizeria trimisă de Guvern! Să invoci la nesfârșit laitmotivul PSD e cel puțin penibil, domnule președinte! Dar să și minți pentru un guvern prost și corupt, e de-a dreptul scandalos.

Tot PSD e de vină că Orban nu suflă o vorbă despre organizarea alegerilor în condiții de siguranță? Sau despre deschiderea școlilor?! Știu, da, mai e o lună și jumătate, e prea devreme pentru Orban….”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Klaus Iohannis a răspuns, la întrebarea jurnaliştilor legată de creşterea numărului de cazuri

Klaus Iohannis a răspuns, la întrebarea jurnaliştilor legată de creşterea numărului de cazuri şi de gestionarea de către autorităţi a situaţiei curente, faptul că sunt multe lucruri care au dus la această creştere. De la deciziile luate de Curtea Constituţională a României, până la amânarea legii carantinarii în Parlament.

 

” Datele arată ceva destul de clar. În timpul stării de urgenţă, situaţia a fost bine gestionata, am avut o creştere, dar apoi numărul de persoane infectate a fost în descreştere. În starea de alertă au intervenit o serie de decizii ale CCR care au făcut gestionarea pandemiei mai dificile.

O etapă negativă a fost dispută în Parlament asupra legii carantinarii. Nu pot să nu văd că legea a fost elaborată în regim de urgenţă de guvern, trimisă în parlament, unde PSD a tras de timp într-un mod cinic, au ţinut această lege săptămâni în Parlament, iar publicul a primit impresia că lucrurile nu sunt grave. Au apărut politicieni care au incitat la nesupunere, să nu purtăm masca, etc. Inducând în public că pandemia nu e gravă ca aceste măsuri nu sunt bune. În acele săptămâni, multe persoane infectate au părăsit spitalele” a declarat Klaus Iohannis intr-o conferință de presă.

Adauga un comentariu