Actualitate

Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru funcția de premier: „Săptămâna viitoare, România va avea un guvern al României”

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru funcția de premier Săptămâna viitoare România va avea un guvern al României
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat că este convins că România va avea un guvern săptămâna viitoare, iar cele 3 partide care vor să guverneze, PNL, PSD și UDMR, sunt gata să bată palma.

Liderul PSD a ținut să precizeze că viitorul executiv va fi unul al României.

”Săptămâna viitoare, România va avea un guvern al României. Lumea nu mai are răbdare și asta trebuie să facem. Toți președinții care reprezintă această coaliție sunt de acord că trebuie să avem un guvern. Ca să avem un premier, el trebuie să fie desemnat.”, a spus Marcel Ciolacu.

Propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de premier este Marcel Ciolacu

„Astăzi colegii mei au votat ca eu să fiu desemnat prim ministru din partea Partidului Social Democrat şi vreau să le mulțumesc pentru acest lucru. Cred că cel mai important este ce au hotărât colegii mei şi nu partenerii. Intrăm în negocieri”, a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Programul de guvernare PSD-PNL este aproape gata, susţine liderul social democrat

Așadar, la începutul conferinţei, Marcel Ciolacu a declarat că programul de guvernare este aproape făcut pe toate capitolele, social, sanitar şi justiţie şi că astăzi va fi definitivat:

Ar trebui să ne grăbim să numim un premier. Mi-aş dori un program clar cu priorităţile românilor, iar apoi un program de guvernare pe termen mediu. Astăzi se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele. PSD va decide primul ministru desemnat. Cel mai important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, să ţinem cont de interese personale.

În cursul zilei de ieri, premierul anunța că negocierile cu PSD nu mai au rost dacă nu se ajunge la un consens pe programul de guvernare. Așadar, conform declarațiilor făcute de Marcel Ciolacu se pare că cele două formațiuni politice au ajuns la un acord pe acest subiect extrem de dezbătut în ultima perioadă mai ales în contextul în care liberalii aveau viziuni total diferite față de social democrați.

Marcel Ciolacu nu este de acord cu propunerea de premier PNL în persoana lui Florin Cîțu

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu susţine că logica este una foarte simplă şi că PSD trebuie să dea primii prim-ministrul mai ales în contextul în care social democrații au câștigat alegerile parlamentare din 2020. De altfel, social democratul nu este de acord ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier din partea PNL:

Trebuie să ţinem cont de voința românilor. PSD a câștigat alegerile parlamentare. Va fi o coaliție bună şi vom avea o coaliție eficientă. Astăzi stabilim cine este prim-ministrul nominalizat din partea PSD. Este o decizie că avem o rotație și PSD va avansa o propunere. PSD va propune ca prima rotație să fie la PSD. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit. Întotdeauna când s-au făcut coaliții s-a găsit cineva păcălit iar românii au avut de suferit. Sper ca astăzi să închidem negocierile. Am obosit să vă răspund la aceleași întrebări. Domnul Florin Cîțu trebuie să înţeleagă că nu poate veni cu propunerea de premier în propria persoană după ce a fost demis

În acest context, Florin Cîțu ar putea pierde conducerea PNL, liderul liberal ar rămâne doar în mod teoretic președinte de partid. Ieri s-a vorbit că în interiorul PNL sunt două tabere, prima îl susține pe Florin Cîțu pentru propunerea de premier, pe când cealaltă este de partea lui Klaus Iohannis care ar fi de acord cu numirea lui Nicolae Ciucă drept premier. Cei din PSD par să fie de acord cu propunerea de premier în persoana generalului Nicolae Ciucă.

 

Adauga un comentariu