Actualitate

Marcel Ciolacu, scrisoare deschisă adresată lui Ludovic Orban: „Derapaj! Îi solicit public!“

Publicat: 31 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu scrisoare deschisă adresată lui Ludovic Orban Derapaj Îi solicit public

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, îi transmite o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban.

„Modificarea cu patru luni înainte a sistemului electoral, abuzul de putere prin folosirea excesivă a procedurii angajării răspunderii și atacul inconștient la adresa Curții Constituționale a României reprezintă mai mult decât un derapaj nefericit al Guvernului Orban de la normele constituționale și democratice.

Aceste trei atacuri în serie exercitate în ultima perioadă arată clar că sunt pe cale de a institui o practică generalizată la nivelul Guvernului în sensul exercitării puterii de stat în mod discreționar, prin încălcarea unei limite dincolo de care democrația încetează să mai existe. O privatizare a democrației romanești cu scopul de a servi strict interesului politic de moment al PNL!

Îi solicit, în mod public, premierului Orban să-și revizuiască urgent comportamentul politic astfel încât să-și exercite actul de guvernare în litera și spiritul Constituției României, cu respectarea instituțiilor fundamentale ale statului de drept, așa cum a jurat în momentul învestirii, ca va respecta normele constituționale și că va apăra democrația statului român”, transmite Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Adauga un comentariu