National

Marcel Ciolacu: „Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii”

Publicat: 30 iun. 2020
Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat
Marcel Ciolacu, liderul PSD

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că susține impozitarea marilor averi dar nu și a muncii. Acesta a reamintit un episod când, PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10% iar liberalii s-au opus acestei măsuri.

„Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată.

Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică. Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult! Așa e normal, așa e echitabil!

Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluții de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită și trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Orban vrea să acopere tunurile din sănătate din buzunarul românilor”

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa lui Ludovic Orban. Acesta îl acuză pe premier că vrea să acopere toate pagubele făcute de Guvernul actual din buzunarul românilor.

„Orban vrea să acopere tunurile din sănătate date pe pandemie din buzunarul românilor! După ce au sifonat sute de milioane de euro prin firmele de casă, liberalii au nerușinarea să spună acum că românii trebuie să plătească mai mult pentru asigurările de sănătate.

Încercați altceva: nu mai furați! Și veți avea bani pentru sistemul de sănătate! Nu transferați tot pe români povara hoțiilor voastre! Nu a fost de ajuns că i-ați cocoșat cu amenzi?! Și că nu măriți pensiile și alocațiile?! Acum mai și băgați mâna până la cot în salariile oamenilor?! Aceasta este dubla măsură liberală: vor creșterea CASS, dar critică inițiativa PSD de impozitare progresivă care ar mai tăia din averile imense ale prietenilor PNL și ar aduce mai mulți bani în buzunarele oamenilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunțat câte semnături a strâns PSD pentru demiterea Guvernului Orban

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a anunțat că partidul pe care îl reprezintă a reușit să strângă 202 semnături pentru demiterea Guvernului Orban.

„Avem 202 de semnături pentru demiterea guvernului. Noi sperăm să avem un număr impresionant de voturi”, a spus Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu