National

Marcel Ciolacu susține că o familie se poate descurca cu 3000 de lei

Publicat: 26 mai 2022
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu susține că o familie se poate descurca cu 3000 de lei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent la emisiunea Subiectiv, la Antena 3, unde a discutat despre venitul pe care o familie din România ar trebui să îl aibă pentru a se putea descurca. Întrebat care ar fi suma necesară unui cetăţean pentru un trai decent, acesta a răspuns că o familie se poate descurca cu un venit de peste 3.000 lei.

 „Cred că o familie ar trebui să aibă un venit de peste 3.000 de lei, în acest moment, minimul pentru supraviețuire“, a spus, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu, cu care dialoga președintele PSD, a insistat cu întrebarea: „Credeți că poate să se descurce cu 3.000 de lei?”

Ciolacu a evitat pe cât se poate să răspundă la întrebări

Politicianul a evitat întrebarea, afirmând că România este penultimul stat în riscul de sărăcie, cu un procent de 36% și că aceasta este o situație gravă pentru țara noastră.

 „3.000 de lei pentru o familie ați spus. Ce se întâmplă cu familia aia după ce dispare protecția aia pe facturile la energie din anul ăsta, pentru că nu vor funcționa la nesfârșit aceste protecții?“, a completat Răzvan Dumitrescu,

 „Este foarte posibil ca aceste măsuri să se prelungească. Aceste măsuri, totuși, se calculează pe un an bugetar, cum este și normal. Eu, mai mult  ca sigur, vă spun că cel puțin în zona de compensare la energie electrică, dacă nu am avut tăria să facem reglementarea prețurilor în energie, categoric că se vor prelungi“, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu se scuză, spunând că nu s-a referit la venitul pe familie

Contactat de DC News, președintele PSD a spus că nu s-a referit la faptul că o familie poate trăi cu suma totală de 3000 lei, așa cum a preluat presa, ci că se poate trăi „aproape decent” cu un salariu de 3.000 lei de persoană.
Adauga un comentariu