National

Marcel Ciolacu va merge la negocierile cu PNL cu o propunere de premier PSD

Publicat: 03 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu va merge la negocierile cu PNL cu o propunere de premier PSD
Președintele PSD a respins zvonurile conform cărora este deranjat de creșterea în popularitate a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu a declarat faptul că a avut o discuție cu șeful PNL, Florin Cîțu, în vederea consultărilor cu liberalii. Acesta a anunțat faptul că va merge cu o propunere de premier din Partidul Social Democrat.

Marcel Ciolacu a mai adăugat faptul că nu este sigur dacă propunerea de prim-ministru va fi pe numele lui, necesitând o ședință cu membrii PSD.

Marcel Ciolacu se duce la negocierile PNL cu o propunere de premier

Liderul PSD, a afirmat astăzi, 3 noiembrie 2021, faptul că a avut o discuție cu Florin Cîțu, stabilind că mâine se vor vedea pentru a discuta în vederea formării unei majorități. Acesta nu renunță la cererea de premier, precizând că în negocierile de mâine PSD va merge cu un nume de prim ministrul social democrat dar încă nu se știe încă care va fi acel nume.

„Am avut o discuție cu domnul Florin Cîțu că mâine ne vom vedea. Am anunțat că PSD va merge la consultări cu o propunere de premier. Nu s-a discutat, încă (n.r. dacă va fi el propunerea PSD de premier). Lăsați-mă să vorbesc cu colegii.”, a declarat Marcel Ciolacu, care a precizat că nu s-a văzut cu omologul liberal.

Membrii PSD ironici la adresa lui Florin Cîțu

Această declarație a venit în contextul în care, tot azi, 3 noiembrie 2021, membrii PSD au declarat că nu deși trebuia să fie o întâlnire cu liberalii, Florin Cîțu nu i-a contactat în vedere stabilirii unei ore și a unei locații. Aceștia au spus în mod ironic, faptul că ei nu doresc să sune pe liderul Partidului Național Liberal, pentru că nu minute, însă dacă e nevoie de ei, Florin Cîțu are numărul lui Marcel Ciolacu.

„Cîțu nu ne-a sunat. Ce rost mai au discuțiile dacă s-au înțeles cu USR? Noi nu-l sunăm (pe Florin Cîțu). Nu mai avem minute pe telefon. Dacă vrea să vorbim, are telefonul lui Ciolacu”, a spus un lider central Partidului Social Democrat pentru Știripesurse.

Marcel Ciolacu, despre negocierile privind formarea unui nou guvern

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a declarat astăzi, 3 noiembrie 2021, în cadrul unei conferințe de presă,  mai multe informații privind discuţiile pentru formarea unui nou guvern.

„Eu vă anunţ că am terminat cu colegii mei şi cu specialiştii partidului cele 100 de priorităţi pentru români, atât pe perioadă scurtă cât şi pe perioadă medie şi de la aceste lucruri vom porni discuţiile pe care o să le avem cu Partidul Naţional Liberal sau cu USR. Ce vă pot spune cu certitudine este că Partidul Social Democrat nu va intra în negocieri sau în discuţii sterile privind ministerele. Întâi stabilim programul de guvernare, care sunt priorităţile şi după aceea vom avea discuţii în funcţie de specialiştii fiecărui partid”, a declarat, miercuri, preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

De asemenea, acesta a adus critici dure la adresa PNL, chiar în contextul în care au fost anunțate negocieri PSD-PNL pentru formarea unei alianțe.

”Cumva nu vedem realitățile din România? PSD este dispus să își asume guvernarea pentru a scoate România din situația în care a fost aruncată de guvernarea de dreapta. Cred că acest bâlci cu desemnări de prim-miniștri, care știau că nu vor trece, cu rezoluții adoptate noaptea fără nicio noimă. Cel mai mare grup din Parlamentul României nu poate sta deoparte în toată această criză.”, a spus Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu