Actualitate

Marcel Ciolacu vorbește despre „Taxa pe coronavirus“ introdusă de Guvernul Ludovic Orban

Publicat: 30 apr. 2020
Liderul PSD Marcel Ciolacu

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat joi faptul că mai mulți români au fost amendați decât testați în timpul stării de urgență. Social-democratul atrage atenția că nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa, de 6 ori salariul mediu net, și că acest lucru poate fi comparat cu o taxă mascată.

„Guvernul a introdus Taxa pe coronavirus

A dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste și nu știe nimeni încă numărul exact al persoanelor testate. AMENZI în valoare de 570 de MILIOANE de lei!

Amenzi date la grămadă, după bunul plac! Una e să-i sancționezi pe cei care riscă să răspândească virusul, alta e să cauți nod în papură pentru a realiza planul de amenzi prestabilit!

Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depășește sumele alocate pentru echipamente de protecție pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu și-a făcut deloc treaba și a pus toată presiunea pe cetățeni!

Când nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa, de 6 ori salariul mediu net, iar totalul sancțiunilor aplicate ajunge la 570 milioane lei, depășind impozitul pe profit colectat în același interval, nu mai e vorba doar de contravenții, ci de o #taxămascată prin care Guvernul PNL își acoperă gaura pe care și-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu