Actualitate

Marcel Ciolacu,despre discursul lui Klaus Iohannis: „A fost un atac politic, grosolan, de neacceptat, pe o specualație legislativă și pot să detaliez dacă doriți”

Publicat: 30 apr. 2020

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților a declarat că discursul lui Klaus Iohannis, prin care acuza că social-democrații susțin proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc, a fost strict politic.

„Presupun că orice om de bună credință are anumite așteptări de la persoana care ocupă cea mai mare poziție în stat. A fost un atac politic, grosolan, de neacceptat, pe o specualație legislativă și pot să detaliez dacă doriți. Fondul e unul politic. Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, care să nu mai fie aruncată în trecut. O astfel de temă aruncă România în trecut și o astel de abordare. N-am înțeles de ce nu ne-am limitat la un atac la PSD sau la adresa mea, a trebuit să depășească granițele României. N-am înțeles acest conflict interetnic gratuit într-o Românie a anului 2020.

Am văzut și eu ieșirile liderilor politici de etnie maghiară. Cred că n-a fost bine primit acest atac. Noi vorbim aici de o inițiativă legislativă care reapare periodic. E din 2004, cred că atunci a fost luată cel mai în serios, pe urmă a fost copiată și a reapărut în 2005, în 2017, în 2019. Intră într-un circuit parlamentar. Dacă ne uităm la contextul în care a intrat, nu are nicio relevanță ieșirea președintelui și contextul real din Parlament. Nu s-a dat niciun vot în Camera Deputaților pentru această inițiativă legislativă. Votul din Camera Deputaților a fost în unanimitate negativ, proiectul plecând la Senat cu propunerea de respingere. Președintele cunoștea acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu.

Comentarii
  • Ciolacule atat timp cat a trecut tacit de Camera Deputatilor proiectul ce da Autonomie loca Tinutului Secuiesc nu ai voie sa-l acuzi pe Iohanes de atac politicianism grosolan
    Mai bine taci dracului.
    Autonomie in romania nu trebuie sa o hotarasca Parlamentul ci prin referendum poporul roman.
    Mai bine ti-ai da demisia ca nu mai meriti sa conduci PSD-ul

Adauga un comentariu