Actualitate

Breaking news! Marcel Vela a făcut anunțul. Suceava intră în carantină

Publicat: 30 mart. 2020

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi Ordonanța Militară nr. 6. Acesta a declarat că una dintre măsurile care vor fi luate din cauza numărului ridicat de cazuri din Suceava este aceea de „instituirea unei zone de protecție asupra unor unități adminstrativ teritoriale din județul Suceava”

„Este o situaţie complexă care trebuie analizată. Am luat o decizie extrem de importantă. Se instituie caratinarea Suceavei şi comunelor Adâncata, Salcia, Ipoteşti, Bosanci, Moară, Scheia, Pătrăuţi şi Mitocul Dragomirnei. E permisă intrarea, respectiv ieşirea, pentru transportul de mărfuri, materii prime şi pentru aprovizionarea populaţiei. Persoanele care nu locuiesc în zona carantinata dar desfăşoară activtati economice, medicale, administraţia publică locală, judiciar, servicii de utilitate publică, energetic pot intra în zona carantinata. Nu vor fi comercializate bilete, abonamente sau alte titluri de călătorie pentru zona carantinata decât dacă sunt respectate condiţiile.

Se împuterniceşte Centrul Judeţean de Coroordonare Suceava pentru a stabili completări şi derogări. În zona de protecţie, organele cu atribuţii vor stabili restricţii. În zona de protecţie e interzisă deplasarea persoanelor care aparţin altor categorii socio-profesionale. Persoanelor li se vor aduce la cunoştinţă obligaţiile ce le revin. Aplicarea măsurilor de verificare, control, se realizează de către personalul MAI în colaborare cu cel al MApN. Accesul pe Aerportul Internaţional e permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, de stransport marfa şi corespondenţa umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă şi aterizărilor tehnice necomerciale. CJ Suceava, cu primarii vor lua măsuri de a funcţiona serviciile de protecţie şi asistenta socială, utilităţi publice şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători.”, a declarat Marcel Vela.
Adauga un comentariu