Actualitate

Marcel Vela a reacționat dur referitor la studiul privind creșterea numărului de infectări: „Sunt niște scenarii“

Publicat: 20 iul. 2020
Marcel Vela, cu mască de protecție, vorbește la microfon
Marcel Vela anunță înființarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a reacționat dur referitor la studiul privind creșterea numărului de infectări. Marcel Vela consideră că studiul apărut în spațiul public, care arată că în septembrie, în România, vom avea peste un milion de cazuri este doar un scenariu și nu a fost niciodată luat în calcul de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Am văzut în fiecare seară la TV tot felul de specialiști care anunțau ce se va întâmpla, că va fi rău. În martie și aprilie n-am avut o creștere a numărului de cazuri. Românii au fost extrem de responsabili de Paște și 1 Mai. Am înregistrat o creștere a numărului de cazuri începând cu 1 iunie, adică după adoptarea măsurilor de relaxare”, a spus Marcel Vela.

Marcel Vela a reacționat dur referitor la studiul privind creșterea numărului de infectări: Nu este nimic oficial

Marcel Vela a precizat că nu există un studiu oficial dezbătut în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Putem să punem punct acestui studiu: nu există un studiu oficial dezbătut în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Nu a existat niciun astfel de studiu. Studiul acesta este la fel credibil ca orice știri care apare în presă, sunt știri reale și fake news. Sunt specialiști care fac tot felul de analize, dar nu este un studiu oficial. Studii făcute de nu știu ce oameni de știință din Londra sau de la vreo facultate de renume nu înseamnă că sunt și reale. Sunt niște scenarii.

Marcel Vela : Sunt locuri al ATI! Cine v-a spus că nu sunt?

Ministrul de Interne, Marcel Vela, pare să fie singurul membru al Guvernului care nu dorește să panicheze populația. Astăzi, Vela a anunțat că există locuri la secțiile ATI din toată țara, și că anunțurile făcute de cei care spun că secțiile sunt ocupate nu sunt adevărate.

„Am fost sambătă la Timișoara, am vorbit cu doctrul Musta. Nu mai au locuri acoll la ATI, am dus o unitate mobilă.

Aceasta este realitatea, sunt bolnavi de coronavirus, indiferent câte  testări se fac și ce rezultate se dau. Discutați cu familii care au pierdut oameni. Acestea sunt drame, care se petrec între noi. Noi, ca să nu ajungem la drame și la decese, vedeți că virusul nu distinge între femei și bărbați sau suporteri PNL sau PSD, depinde de noi cum ne apărăm. Nu știu cine v-a spus, sunt locuri la ATI”, a declarat  Vela.

Raed Arafat a intervenit și a explicat că e vorba strict de anumite spitale, nici măcar de toate spitalele dintr-o localitate: „Când spunem că nu mai sunt locuri la ATI în București, înseamnă că nu mai sunt acolo la spitalele COVID”, a declarat Arafat.

„Presiune” pe sistemul sanitar

Raed Arafat a mai declarat că sunt zone în care există ”presiune” pe sistemul sanitar şi zone în care numărul de paturi este, în prezent, suficient.

”Aceste cazuri (de infectare cu SARS-CoV-2 – n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există (…) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei”, a declarat Raed Arafat.

 

Adauga un comentariu