Actualitate

Marcel Vela, chemat să dea raportul în fața Parlamentului

Publicat: 28 apr. 2020

După zece ordonanțe militare, ministrul de Interne Marcel Vela este chemat în Parlament să ofere explicații în legătură cu măsurile luate în starea de urgență.

Comisia de apărare dorește să cunoască motivele ministrului de ce a permis ca românii să plece la munca în zonele roșii din străinătate. În plus, parlamentarii plănuiesc să ceară detalii referitor la motivele care au stat la baza unora dintre măsurile controversate adoptate în timpul pandemiei.

Audierea ministrului Vela în fața Parlamentului este programată pentru miercurea viitoare, 6 mai 2020.

”În data de 6 mai, Comisia de Apărare și Biroul Permanent al Camerei l-au invitat pe domnul Vela să dea explicații, nu despre povestea gecii de piele pe care am văzut că o povestește cu plăcere, ci despre de ce a modificat o Ordonanță Militară ca să trimită la export români la cules de sparanghel.

Ce obligație are domnul Vela sau alți membri ai Cabinetului de s-au grăbit să trimită oameni în zone roșii, de ce România este cel mai mare exportator de forță de muncă în plină pandemie și de ce nu s-a asigurat nimeni că românii care au fost acolo nu au minime condiții de trai?”

Adauga un comentariu