National

Marcel Vela, despre noile reguli care vor fi impuse din 15 mai: „Oamenii trebuie să se pregătească”

Publicat: 08 mai 2020

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că noile reguli care vor fi aplicate din 15 mai ar putea fi publicate în această seară.

„S-ar putea ca măsurile care se propun a fi luate din data de 15 mai să fie puse pe site chiar din această seară. Noi dorim să vedem și feedback-ul și tot ceea ce ține percepția populației, de percepția epidemiologilor, de analiza infecționiștilor, de reacția instituțiilor, astfel încât, până săptămâna viitoare când vom întra în starea de alertă să armonizăm și să structurăm o formă finală”, a spus Marcel Vela.

Spațiile aglomerate, precum terasele, bisericile, poate chiar mall-urile se vor redeschide în 15 iunie, potrivit unor surse.

Ministrul Vela a precizat că măsurile propuse se vor afla într-o formă de dezbatere publică, iar în funcţie de reacţii se va lua o decizie finală cu privire la măsurile instituite. Aceste măsuri nu se pot lua de pe o zi pe alta. Oamenii trebuie să se pregătească. Voi propune ca toate instituţiile şi întreprinderile cu peste 50 de angajaţă să-şi decaleze programul, pentru evitarea aglomeraţiilor”, a adăugat Marcel Vela.

Adauga un comentariu