National

Marcel Vela, despre scandalul dintre ultrași și Jandarmerie: „Huliganilor le-am dat un cartonaș roșu!“ – VIDEO

Publicat: 03 oct. 2020
Marcel Vela
Marcel Vela susține că Jandarmeria a fost prezentă la incidentele dintre suporteri dinamovişti şi stelişti pentru a opri răfuiala

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că Jandarmeria a fost prezentă la incidentele dintre suporteri dinamovişti şi stelişti pentru a opri răfuiala: „Persoane mânate de ură și frustrare au hotărât să transforme evenimentul într-o luptă de stradă. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaș roșu!”.

„Ieri, meciul dintre Dinamo 2 și CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane mânate, poate, de ură și frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter își susține echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuțite și pregătit de a crea dezordine socială și haos la un meci fără spectatori. În primul rând, prezența acelor suporteri, în zona Ștefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă. Singurul motiv erau luptele de stradă și dezordinea, pentru a-și consacra poziția de lideri în rândul huliganilor. Prezența Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială”, a scris ministrul de Interne pe Facebook.

Marcel Vela, despre scandalul dintre ultrași și Jandarmerie: „Forțele de ordine nu au avut altă soluție decât de a interveni ferm“

Conform lui Vela, măsura a fost preventivă, de a contracara orice formă de violență stradală.

„În momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona stației de metrou, agresând doi jandarmi și amenințând alți oameni, forțele de ordine nu au avut altă soluție decât de a interveni ferm și de a extrage din public persoanele violente. În acea zonă se aflau familiile, copiii și prietenii noștri. Nu permitem și nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaș roșu! Acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală!”, a adăugat Vela.

Bătaie între galeriile echipelor de fotbal Steaua şi Dinamo

Galeriile echipelor de fotbal Steaua şi Dinamo s-au ciocnit la metrou, vineri, înaintea meciului din Liga 3 Dinamo-CS Steaua.

Asociaţia Steliştilor 1947 a susținut că nu a existat nicio întâlnire planificată între suporteri și că jandarmii au devenit agresivi și i-au împins pe suporteri spre gura de metrou și au „trântit la pământ” pe câțiva, lucru continuat și pe peron.

„Pe peron, jandarmii au folosit, fără nicio atenționare, gazele lacrimigene din dotare, afectând, în special, persoanele care se aflau în metrou și nu aveau nicio legătură cu situația respectivă; Nu este recomandată folosirea gazelor în spaţii închise și la o distanță mai mică de 3 metri (metroul are lăţimea de 3,2 metri)”, a scris pe Facebook Asociaţia Steliştilor 1947.

Explicații ale Jandarmeriei, după scenele care au șocat bucureștenii, în metrou

Zeci de jandarmi, echipați ca de lupte de stradă, au intervenit, vineri, în stația de metrou Ștefan cel Mare, într-o garnitură de tren, unde au luat la bătaie un grup de tineri. Se pare că aceștia erau susținători ai CSA Steaua și urmau să meargă la un meci cu Dinamo B, în Liga III. Jandarmii i-au rupt în bătaie pe steliști, producând panică printre bucureștenii care erau în garnitura de tren.

Jandarmeria București a explicat că intervenția a fost una legală și oportună, pentru că steliștii erau înarmați și luaseră cu ei în metrou și doi jandarmi.

”Au fost exercitate violențe asupra forțelor de ordine. Cei 100 de suporteri steliști au tras cu ei în tren și 2 jandarmi, iar colegii noștri au decis să intervină. Aveam indicii că asupra suporterilor erau arme albe, torțe și materiale pirotehnice, ceea ce am și găsit, ulterior. A fost o intervenție oportună, legitimă și așa s-a decis să se intervină. Două grupuri rivale plănuiseră să se întâlnească, în spațiul public, și să aibă o răfuială. Oamenii erau în pericol.”, a spus Alexandru Iacob, purtător de cuvânt Jandarmeria București.

Adauga un comentariu