Actualitate

Marcel Vela face apel la toţi românii: Vă rog să limitaţi deplasările! Voi ne puteţi ajuta

Publicat: 15 mart. 2020

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că va decreta, începând de luni, starea de urgență, ce măsuri au fost luate în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Vela a spus că prin decretarea stării de urgență românilor li se schimbă modul de viață, dar și că asta înseamnă un moment de frică.

”E o măsură pe care multe țări au luat-o. De aseară, am lucrat non-stop pentru a transmite domnului prim-ministru Nota de fundamentare ce va fi prezentată domnului preşedinte în vederea emiterii decretului.Starea de urgență presupune schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică sau de neînțelegere. Să conștientizăm cu toții că acesta este spre binele nostru. Fac apel la calm și solidaritate, să ajutăm fiecare după puteri, să fim toleranți.

Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai bune măsuri. Vine în sprijinul autorităților. E nevoie de colaborarea fiecărui dintre dumneavoastră.

Vă rog să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare, nu contribuiți la propagarea mesajelor de panică. Spre exemplu, se aprobă instituirea izolării la domiciliu pentru toate persoanele care intră în România începând de astăzi, ora 21:00, din țări unde sunt confirmate cel puțin 500 de persoane. Târgurile de mașini vor fi închise până pe 31 martie.

Adauga un comentariu