Local

Mare atenție la aceste afecțiuni! Medicii susțin că există numeroși pacienți

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mare atenție la aceste afecțiuni Medicii susțin că există numeroși pacienți

Mai multe cazuri de viroze respiratorii și pneumonie au fost confirmate în Iași. La Spitalul de Boli Infecțioase sunt internate mai multe persoane. Deocamdată, medicii susțin că nu se confruntă cu gripa. Cum arată situația vaccinării antigripale

În ultimele săptămâni, de când temperaturile au scăzut simțitor, la spitalele din Iași au început să ajungă tot mai multe cazuri de pacienți care suferă din cauza bolilor specifice anotimpului. Astfel, este vorba despre persoane cu viroze respiratorii și pneumonii, care necesită îngrijiri de specialitate.

„În această perioadă a anului ne confruntăm cu un număr mare de pacienți. Este vorba despre persoane care suferă din cauza virozelor respiratorii și a pneumoniilor. Astfel, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași există numeroase astfel de situații. Cu toate acestea, precizăm că până în prezent nu au fost confirmate cazuri de gripă, astfel nu există pacienți confirmați la nivelul spitalului”, precizează prof. dr. Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Vaccinarea, cea mai eficientă metodă

Chiar dacă până în momentul de față nu s-au confirmat cazuri de gripă, medicii ieșeni sunt într-o continuă alertă. Astfel, aceștia susțin că, în continuare, populația trebuie să fie foarte atentă și să se vaccineze antigripal. Conform medicilor, aceasta este cea mai eficientă metodă prin care ne putem proteja de toate tulpinele gripale.

„Este important ca populația să conștientizeze faptul că este necesar să ne vaccinăm antigripal în această perioadă a anului. Din informațiile pe care le avem, se pare că cererea pentru vaccinul antigripal este din ce în ce mai mare, în creștere față de anul trecut. Astfel, încurajăm pe toată lumea să facă acest lucru, pentru că este cea mai eficientă metodă prin care ne putem proteja”, adaugă prof. dr. Carmen Dorobă

Adauga un comentariu