International

Marea Britanie, îngrijorată de reaîntoarcearea studenților în campusuri

Publicat: 30 aug. 2020

Academicieni şi sindicate universitare din Marea Britanie au avertizat duminică, că o reîntoarcere a studenţilor în campusuri ar putea duce la reizbucnirea unui focar de coronavirus, cu condiţia evitării unei prezenţe fizice în clasă, relatează EFE, citată de Agerpres.

Se prevede ca un milion de studenţi să revină în clase în septembrie, în pofida îngrijorărilor exprimate de profesori şi de sindicatul universitar (UCU), al cărui lider, Jo Grady, acuză guvernul premierului Boris Johnson că încurajează o criză sanitară publică ca urmare a riscului de infecţie pe care îl presupune acest scenariu.

Grady acuză guvernul conservator de lipsă de planificare, într-un moment în care rata contagierilor se extinde în rândul tinerilor.

Liderul UCU a explicat că oraşul Manchester va primi 100.000 de studenţi, Birmingham alţi 80.000, iar Leicester 40.000 de tineri, în condiţiile în care aceste oraşe au fost vizate de măsuri de izolare, ridicate recent, sau care ar putea fi reintroduse.

El a deplâns faptul persoanele care înregistrează un număr tot mai mare de infectări „sunt încurajate să se deplaseze în masă în întreaga ţară şi să locuiască împreună”.

Sage, grupul de consiliere ştiinţifică a guvernului, recomandă să fie evitate cursurile „faţă în faţă”

UCU doreşte ca studenţii să evite campusurile până la Crăciun, cu condiţia impunerii unui program de testare în centrele academice.

Sage, grupul de consiliere ştiinţifică a guvernului, a recomandat ca universităţile să efectueze teste tuturor studenţilor şi personalului universitar şi să fie evitate cursurile „faţă în faţă”. Potrivit grupului, cursurile ar trebui realizate online, cu excepţia celor ţinute în laborator sau a cursurilor practice.

În ce priveşte învăţământul primar, aproape toate şcolile britanice sunt pregătire de reluarea cursurilor începând cu 1 septembrie.

Şcolile s-au redeschis deja în august în Scoţia, însă de marţi va începe anul şcolar şi în restul ţării cu reîntoarcerea în clase a elevilor, după o absenţă fizică de cinci luni în încercarea de a împiedica răspândirea coronavirusului.

Sondaj în Marea Britanie: 30% dintre cetățeni s-ar vaccina împotriva coronavirusului

Englezii sunt sceptici şi se tem de vaccinul COVID-19, arată un sondaj. Majoritatea respondenţilor spun că purtarea măştilor dăunează sănătăţii. „O abordare simplă de comunicare a guvernului britanic, nu va fi suficientă”, spune un profesor, potrivit Mediafax. Marea Britanie va avea nevoie mai mult decât o simplă campanie de comunicare şi promovare a vaccinului COVID-19. Potrivit ultimului sondaj, realizat de King’s College London şi Ipsos Mori, doar 30 la sută dintre englezi sunt siguri că s-ar vaccina împotriva noului virus, scrie Bloomberg.

Cum au răspuns britanicii la întrebarea dacă s-ar vaccina împotriva noului virus:

Sigur —————————- 30%

Probabil ——————— 23 %

Destul de probabil —————— 20%

Putin probabil ——– 9%

Deloc probabil — 3%

Nici într-un caz —- 4%

Profesorul Bobby Duffy, directorul Institutului pentru Politici de la King’s College London, spune că studiul arată faptul că guvernul va trebui să conducă o campanie nuanţată pentru a aborda dezinformarea. Dintre cele 2.237 de persoane chestionate, scepticismul împotriva vaccinului a fost mai mare în rândul persoanelor care au spus că purtarea măştilor dăunează sănătăţii. Aceiaşi respondenţi spun că s-a făcut prea mare zarvă privind pandemia de coronavirus care ucis peste 46.000 de oameni din Regatul Unit.

„Studiul arată cât de mulţi oameni sunt rezervaţi în privinţa vaccinului, dar şi cât de mult contează de unde se informează. Asta înseamnă că o abordare simplă de comunicare nu va fi suficientă – vom avea nevoie de mesaje adaptate fiecărui grup în parte, iar platformele de socializare ar trebui să elimine teoriile conspiraţiei.“

În ultimele 24 de ore, autorităţile britanice au raportat 1.062 de cazuri noi COVID-19.

Adauga un comentariu