International

Marea Britanie restricționează exportul vaccinului antigripal! Motivul: Asigurarea cererii interne

Publicat: 30 oct. 2020
vaccinare
Dacă nu dormiți suficient înainte de a face vaccinul antigripal, acest lucru ar putea limita eficacitatea vaccinului

Guvernul britanic a anunţat vineri că instituie restricţii la exporturile de vaccinuri împotriva gripei, pentru a se asigura că există suficiente rezerve pentru populaţia britanică, relatează France Presse, preluată de Agerpres. Programul de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19.

Ministerul Sănătăţii din marea Britanie a explicat într-un comunicat că „a luat această măsură ca răspuns la puternica cerere de vaccin antigripal provenind din alte ţări, cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse să fie exportate”.

Măsura „va proteja aprovizionarea noastră cu vaccinuri împotriva gripei în cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri împotriva gripei înaintea acestei ierni fără precedent”, a indicat ministrul sănătăţii Matt Hancock.

Vaccinarea gratuită a fost extinsă în Anglia

Programul public de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autorităţilor din domeniul sănătăţii este să reducă riscurile de mortalitate în caz de contractare a două maladii (gripa şi COVID-19) şi să evite supraîncărcarea spitalelor.

Persoanele testate pozitiv în acelaşi timp de gripă şi COVID-19 riscă de două ori mai mult să moară decât cele afectate doar de COVID-19, a indicat luna trecută o anchetă a Public Health England, serviciul de sănătate publică din Anglia.

Marea Britanie, prima țară din lume care infectează în mod deliberat voluntari pentru a avansa cercetarile

Regatul Unit se pregătește să fie prima țară din lume care optează pentru „provocarea infecțioasă”, o strategie care constă în infectarea deliberată a voluntarilor pentru a accelera cercetarea medicală, ca parte a luptei împotriva coronavirusului Sars-CoV-2.

Aceasta este, fără îndoială, o etapă majoră din istoria luptei împotriva actualului coronavirus Sars-CoV-2, responsabil pentru boala Covid-19.

Într-o declarație, cercetătorii britanici de la Imperial College din Londra au spus că sunt pe cale să se angajeze în ceea ce este cunoscută drept „provocarea infecțioas”. Această abordare criticată etic implică infectarea cu bună știință a voluntarilor sănătoși cu virusul Sars-CoV-2 pentru a accelera cercetarile privind implementarea tratamentelor și evaluarea candidaților la vaccin.

În martie, laboratorul britanic Hvivo a publicat un anunț care oferă echivalentul a 4.000 de euro oricui ar accepta sa fie infectat cu bună știință cu noul tip de coronavirus. Se cautau atunci 24 de voluntari în cadrul unui parteneriat cu acest laborator, Imperial College London și alte organizații din Marea Britanie care se vor angaja în „Programul provocării umane”.

Explorarea fezabilității expunerii voluntarilor sănătoși la coronavirusul Sars-CoV-2

Primul pas al proiectului este explorarea fezabilității expunerii voluntarilor sănătoși la coronavirusul Sars-CoV-2. Studiul ar recruta voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani fără antecedente sau simptome de Covid-19, fără probleme de sănătate de bază și fără factori de risc cunoscuți (boli de inimă, diabet sau obezitate etc.).

Scopul va fi apoi de a afla care este cea mai mică cantitate de virus necesară pentru a determina o persoană să dezvolte Covid-19. Vorbim despre un studiu de caracterizare a virusului. Pentru acest prim pas, voluntarii vor fi infectați pe calea naturală, cu alte cuvinte prin pasajele nazale. Apoi vor fi ținuți sub observație timp de două săptămâni și jumătate, noteaza Sante Magazine care citeaza MedicalXpress.

Adauga un comentariu