International

Marea Britanie va efectua cercetări pe zeci de oameni care vor fi infectaţi deliberat cu COVID-19

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marea Britanie va efectua cercetări pe zeci de oameni care vor fi infectaţi deliberat cu COVID-19
Bărbat vaccinat

Marea Britanie face eforturi pentru a fi prima națiune care efectuează studii de infectare umană” în care până la 90 de persoane sănătoase vor fi expuse în mod deliberat la Covid.

Studiile, care ar putea începe în ianuarie, au ca scop accelerarea cursei pentru obținerea unui vaccin Covid-19. Guvernul acordă 33,6 milioane de lire sterline pentru lucrările inovatoare. Siguranța va fi o prioritate numărul unu, insistă experții. Planurile vor avea nevoie de aprobare etică și semnare de la autoritățile de reglementare înainte ca acestea să poată continua.

Studiile de infectare umană oferă o modalitate mai rapidă de a testa vaccinurile

Studiile de infectare umană oferă o modalitate mai rapidă de a testa vaccinurile, deoarece nu trebuie să așteptați ca oamenii să fie expuși la o boală în mod natural. Cercetătorii ar folosi mai întâi doze controlate de virus pandemic pentru a descoperi care este cea mai mică cantitate care poate provoca infecția Covid la voluntarii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Acești cobai umani, care vor fi infectați cu virusul prin nas și monitorizați non-stop, au cel mai scăzut risc de rău din cauza vârstei lor tinere și a sănătății lor bune. Apoi, oamenii de știință ar putea testa dacă un vaccin Covid previne infecția.

Cercetătorul principal al proiectului, dr. Chris Chiu, de la Imperial College din Londra, a declarat:

„Echipa mea desfășoară în condiții de siguranță studii de provocare umană cu alți viruși respiratori de peste 10 ani. Niciun studiu nu este complet lipsit de riscuri, dar partenerii Programului Human Challenge vor munci din greu pentru a ne asigura că reducem riscurile cât mai jos posibil. ”

Prof. Peter Openshaw, co-investigator al studiului și director al Consorțiului Human Challenge , a declarat că infectarea voluntară a voluntarilor cu un patogen uman cunoscut nu a fost „niciodată întreprinsă ușor”.

„Cu toate acestea, astfel de studii sunt extrem de informative.

Este cu adevărat vital să ne deplasăm cât mai repede posibil pentru a obţine vaccinuri eficiente şi alte tratamente pentru Covid-19.

Sunt sute de vaccinuri în curs de dezvoltare în lume

Există sute de vaccinuri Covid în curs de dezvoltare în întreaga lume și câteva sunt deja în fazele finale ale testării, inclusiv unul de la Universitatea Oxford.

În timp ce unele dintre acestea ar putea obține rezultate și ar putea începe să fie utilizate înainte ca noul studiu să aibă șansa de a începe, cercetătorii spun că lucrarea va fi utilă în continuare, în special pentru studiile cap la cap pentru a compara care vaccinuri funcționează cel mai bine. Experții spun că probabil vom avea nevoie de câteva vaccinuri diferite, precum și de tratamente eficiente, pentru a învinge Covid. De asemenea, vor trebui să fie testați la cei cu cel mai mare risc de Covid – vârstnici și vulnerabili.

Prima etapă a proiectului infectării umane va fi realizată de un parteneriat între Imperial College London, unitatea de cercetare specializată și sigură a Royal Free Hospital din Londra și o companie numită hVIVO. Tinerii voluntari vor fi răsplătiţi financiar pentru timpul lor și monitorizați timp de până la un an după ce au luat parte la studiu pentru a verifica eventualele efecte secundare.

Oamenii se pot înscrie aici .

Secretarul de afaceri Alok Sharma a declarat: „Facem tot ce putem pentru a lupta împotriva coronavirusului, inclusiv sprijinirea oamenilor de știință și a celor mai buni oameni de știință și cercetători în vânătoarea lor pentru un vaccin sigur și eficient”.

Adauga un comentariu