Local

Marea Degustare de la Iași, un eveniment la a 5-a ediție – FOTO/VIDEO

Publicat: 26 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marea Degustare de la Iași un eveniment la a 5-a ediție - FOTOVIDEO
Marea Degustare de la Iași, un eveniment la a 5-a ediție

Singurul concurs de vin cu degustare în orb din România, Marea Degustare de la Iași, se pregătește pentru o nouă ediție extraordinară în zilele de 25 și 26 aprilie 2024, desfășurată la Pleiada Boutique Hotel, o emblemă a segmentului HoReCa, cu multiple premii în industria ospitalității, chiar în inima Moldovei.

Acest eveniment unic în peisajul viticol românesc, fomat din 2 competiții internaționale, MAREA DEGUSTARE DE LA IAȘI – CONCURS PE ECHIPE aflat la a cincea ediție și MAREA DEGUSTARE DE LA IAȘI – CONCURS INDIVIDUAL, aflat la cea de a doua ediție, reprezintă un veritabil barometru al industriei viticole românești, cu focus accentuat pe diversitate și incluziune, promovarea vinurilor de cea mai înaltă calitate, susținerea întregii industrii vinicole, schimbul profesionist de experiență în domeniu, promovarea și motivarea persoanelor cu studii de vinificație , a tuturor somelierilor și pasionaților de vin.

Ediția din acest an a evenimentului ce aduce laolaltă pasiunea somelierilor concurenți din România, Republica Moldova și Italia, în parteneriat cu Asociația de Sommelier din Republica Moldova, afiliată ASI (Asociația Somelierilor Internaționali) pune încă o dată sub lumina reflectoarelor implicarea tot mai crescută a femeilor în lumea vinului.

Organizatorii celor două competiții își doresc să ofere o platformă unică de schimb de experiență

Într-o industrie tradițional asociată predominant bărbaților până de curând, este extraordinar de plăcut să vedem că în ultimii ani, am asistat la o schimbare semnificativă în peisajul somelierilor și al degustătorilor de vin: tot mai multe femei pășesc îndrăzneț în această lume a bărbaților. Ele aduc o nouă perspectivă, o abordare proaspătă și o pasiune fără margini, transformând această industrie într-un mediu mai echilibrat și mai bogat în diversitate.

Implicarea tot mai crescută a femeilor în universul somelierilor și intrarea lor în această arenă reprezintă o schimbare revoluționară și inspirațională ce evoluează frumos de la an la an, asemenea vinurilor bune.

„Suntem mândri să fim martorii si susținătorii creșterii numărului de femei implicate în lumea somelierilor și a vinului”, declară Laura Daps, marketing manager al evenimentului.

Organizatorii celor două competiții își doresc să ofere o platformă unică de schimb de experiență, învățare și promovare continuă cu fiecare nouă ediție.

„Echipele mixte, formate din somelieri talentați ce îmbină talentele și experiențele din diferite țări ne demonstrează an de an că pasiunea și cunoștințele despre vin nu au gen” adaugă Daniel Vrănescu, cel care a avut viziunea inițială a acestui proiect în urmă cu 5 ani.

Marea Degustare de la Iași nu este doar o competiție, ci și o ocazie anuală de a celebra diversitatea și inovația din lumea vinului

Marea Degustare de la Iași nu este doar o competiție, ci și o ocazie anuală de a celebra diversitatea și inovația din lumea vinului, sprijinind promovarea egalității de gen în această industrie. Sunt două zile pline de emoție, bun gust și descoperiri surprinzătoare, sute de participanți, premii fabuloase oferite de zeci de crame partenere și două premii mari oferite de Migdalin, partenerul principal al evenimentului.

Evenimentul în sine este un pas semnificativ în această direcție, evidențiind angajamentul pentru promovarea egalității de gen și pentru crearea unui mediu profesionist și deschis pentru toți pasionații de vin, consolidând totodată legăturile și schimburile culturale între țările participante.

Adauga un comentariu