Curiozitati

Marele Mall al Chinei: decaderea si renasterea celui mai mare centru comercial al lumii

Publicat: 06 mai 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai mare centru comercial din lume – Marele Mall al Chinei – a fost deschis in 2005 in orasul Dongguan, asteptarile fiind de 70.000 de cumparatori in fiecare zi. Insa, planurile proprietarului s-au naruit inca de la deschidere. Timp de zece ani, Marele Mall al Chinei a reprezentat o rusine pentru China.
Desi mall-ul avea cea mai mare suprafata de inchiriat din lume (peste 460.000 de metri patrati), iar in interior a fost construita o replica a Arcului de Triumf, acesta s-a confruntat de la inceput cu lipsa comerciantilor care sa isi deschida magazine, ajungand in cativa ani o ruina, scrie mediafax.ro.
Centrul comercial, dotat cu un canal lung de doi kilometri pe care se gaseau gondole si un montagne-russe, a primit chiar denumirea de „Mall-ul fantoma”, imaginile surprinse fiind dezolante.
Potrivit CNN, situatia pare sa se fi schimbat insa in ultima perioada. Cel mai mare centru comercial din lume a devenit animat, spatiile de inchiriat fiind acum din ce in ce mai ocupate.
„Este o mare schimbare. Este o modernizare. Acum venim aici cel putin o data pe luna”, a declarat David Carr, un profesor de engleza care locuieste in Dongguan.
Un manager din cadrul centrului comercial a declarat pentru CNN ca exista in plan organizarea unei ceremonii de redeschidere a mall-ului. „Toate renovarile care se fac acum in mall sunt pentru deschiderea din luna mai. Ne asteptam ca din acel moment intreaga suprafata de inchiriat sa fie ocupata, cu magazine si restaurante”, a declarat acesta.
Mallul a fost conceput si platit de Alex Hu Guirong, un locuitor al orasului Dongguan care a adevenit milionar vanzand taitei instant.
Centrul comercial a fost conceput cu sapte zone, fiecare dintre ele reprezentand un oras, o tara sau o regiune: Amsterdam, Venetia, Paris, Roma, Egipt, California si Caraibe. Designerii complexului au calatorit in jurul lumii timp de doi ani pentru a se documenta referitor la locatii si zone.
Adauga un comentariu