Actualitate

Margareta Pâslaru, la vârsta de 79 de ani! Gestul nobil pe care artista îl face în fiecare zi

Publicat: 12 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Margareta Pâslaru la vârsta de 79 de ani Gestul nobil pe care artista îl face în fiecare zi
Margareta Pâslaru, superba doamnnă a muzicii ușoare românești, se remarcă printr-o frumusețe atât exterioară, cât și interioară

Îndrăgita artistă Margreta Pâslaru a ajuns zilele trecute la vârsta de 79 de ani și după cum se poate vedea este într-o formă de zile mari. Interpreta și-a făcut un nume în epoca comunismului, grație talentului și vocii sale. În prezent, Margareta Pâslaru se bucură de viață, este mereu cu zâmbetul pe buze, sociabilă și deschisă.

În pofida faptului că anii au trecut, celebra artistă Margareta Pâslaru se poate lăuda, la cei 79 de ani, cu o frumusețe ieșită din comun. Interpreta are 64 de ani de carieră și este considerată una dintre cele mai valoroase şi apreciate soliste ale României. Totodată, ea a cucerit publicul şi prin cei mai frumoși ochi albaștri din muzica românească, dar și prin candoare şi senzualitate. Nu în ultimul rând, în ultimii ani s-a remarcat prin nenumărate acte de caritate, realizate în beneficiul celor mai neajutorate persoane.

Margareta Pâslaru se bucură de vârsta ei

9 iulie a fost zi de sărbătoare pentru Margareta Pâslaru, dar și pentru toți cei care, de-a lungul timpului, au iubit-o necondiționat și i-au apreciat activitatea artistică. Actrița a împlinit 79 de ani, iar recent ea a postat, la cererea fanilor, mai multe instantanee din copilăria sa.

„Voi ați cerut poze din copilărie:) Menuet la clasa Floria Capsali”, a scris artista la o fotografie desprinsă din alte timpuri, în care, o copilă fiind, poartă o rochie de păpușă, e coafată în stilul acelor ani și ține în mână, cu grație, un evantai.

O fetiță cu ochi mari, albaștri, cu o guriță mică, obraji bucălați, bentiță, fundițe zâmbește din fotografii îngălbenite de vreme. E mică, delicată, dar hotărârea i se citește pe chip. Dacă te uiți cu atenție, vezi și o mică aluniță, „un semn de frumusețe”, așa cum spune francezul, și atunci îți dai seama instantaneu cine privește cu ochi mari din negura timpului. E Margareta Pâslaru! În alt instantaneu, e așezată în fața pianului, atentă la profesoara sa, Lia Romașcu.

Margareta Pâslaru se implică în acte de caritate

Margareta Pâslaru nu e doar o ființă frumoasă la exterior. La fel de frumoasă, ba chiar poate și mai și, este la interior, iar cea mai bună dovadă e aceea că, zi de zi, banii care îi vin din drepturile de autor îi donează „100%” în scopuri caritabile.

Margareta Pâslaru s-a născut la 9 iulie 1943, în Bucureşti. Şi-a făcut debutul, elevă fiind, în muzica uşoară, în 1958, la Casa de Cultură Griviţa Roşie. În 1959, tânărul compozitor George Grigoriu compune pentru ea „Chemarea mării”, care marchează şi debutul radiofonic al Margaretei, bătând toate recordurile de vânzare la Electrecord în 1961 – 26.000 de discuri.

În 1966, a debutat în cinematografie. Premiată la festivaluri internaţionale, Margareta Pâslaru a făcut turnee în 28 de ţări. În 1983, s-a mutat în SUA, unde se dedică voluntariatelor, actelor caritabile și-și încearcă mâna ca regizor artistic, producător, scenarist, editor.

În 1996, revine în România, pentru a-şi lansa o caseta audio şi un CD, donând Comitetului Român UNICEF toate încasările rezultate din vânzarea în România a acestora. În 2000 lansează un alt CD, direcţionându-şi drepturile către Crucea Roşie. În 2012, artista a lansat autobiografia „Eu şi Timpul”.

Adauga un comentariu